Ny engelskmann i kampen om å bli tidenes beste brite i Bundesliga. Her er de fem største!

599

Reece Oxford som har signert en kontrakt på en sesongs lån i Borussia Mönchengladbach fra West Ham, vil bli den 16. briten som spiller i Bundesliga.

Den 18 år gamle forsvareren har allerede blitt snakket om som en framtidig kaptein for England, men hvordan kan han sammenlignes med tidligere briter i Bundesliga? Dette er de fem britene som har gjort seg mest bemerket i den tyske elitedivisjonen.

 1. Owen Hargreaves, Bayern München (2000-07)
  Hargreaves kom til Bayerns akademi som 16-åring. Engelskmannen som er født i Calgary i Canada spilte på midtbanen til Bayern i flere år, og vant både Bundesliga og Champions League i 2001. Etter det tok han tre nye ligagull og fikk totalt 145 kamper i Bundesliga. Han ble kåret til Englands beste spiller i 2006, men klarte aldri å komme seg skikkelig etter en skade det året. Han spilte for både Manchester United og Manchester City før han måtte legge opp i 2012.
 2. Kevin Keegan, Hamburger SV (1977-80)
  Keegan var en av de største spillerne i hjemlandet på 1970-tallet før han tok overgang til HSV. Da hadde han akkurat vunnet Europacupen med Liverpool. Han slet første halve året i Tyskland, men i andre halvdel av 77/78-sesongen fikk publikum i Tyskland se hans kvaliteter og han fikk totalt 12 mål for HSV. Ble omtalt som «Mighty Mouse» blant de trofaste på Volksparkstadion og Keegan vant Ballon d’Or både i 1978 og 1979, og var helt avgjørende da HSV i 1978/79 vant sin første bundesligatittel på 19 år. Etter andreplass både i Bundesliga og i serievinnercupen året etter, dro han hjem til England og spilte for Southampton.
 3. Paul Lamberg, Borussia Dortmund (1996-97)
  Skotten fikk bare en sesong i Tyskland, men fikk likevel kultstatus i Borussia Dortmund. Han fikk jobben med å mannsmarkere Zinedine Zidane i Champions League-finalen i 1997 og den testen bestod han med glans. Han ble første skotte til å vinne Europa-cup i et ikke-britisk lag og den første brite til å vinne den gjeveste Europa-cupen under navnet Champions League.
  «Jeg hadde en følelse av at vi kom til å vinne. Et lag som skulle slå Dortmund i den perioden måtte være skikkelig godt. Det var en helt annen mentalitet. De behandlet fotballen som en jobb, ikke en hobby. Dortmund mer eller mindre endret mitt liv, det var en fantastisk opplevelse,» sier Lambert.
 4. Tony Woodcock, Köln (1979-82, 1986-88)
  Spissen som fikk 42 kamper for England er en av få briter som kan sies å ha hatt suksess i Bundesliga. Han scoret 39 mål på 131 kamper i to perioder for 1. FC Köln. Han hadde akkurat vunnet europacupen med Nottingham Forest i 1979 og tok overgangen til Tyskland. Han kunne strengt tatt gått hvor som helst i Europa, så hvorfor Köln?
  «Det var en flott by, et godt fotballag med god identitet med byen,» sier Woodcock som til og med spilte i 2. Bundesliga med Fortuna Köln i 1988 for å unngå at familien splittet opp.
  «Vanligvis hvis du er fra Köln så holder du med Köln. Tyskland hadde den beste ligaen i Europa og hadde noen av de beste spillerne. Bundesliga var plassen å være,» sier Woodcock.
 5. Oliver Burke, RB Leipzig (2016-)
  Som Woodcock på slutten av 1970-tallet overrasket Oliver Burke mange med å gå til den ambisiøse nykommeren RB Leipzig. Den 20 år gamle skotten kom fra Nottingham Forest, og spilte 25 kamper i Bundesliga i sin første sesong. Han kan nå se fram til spill i Champions League etter at RB Leipzig tok sølv.
  «Det er fantastisk å være her. Å spille i Bundesliga, å tenke på Bayern og store lag som det. Med en gang jeg kom inn dørene her, forstod jeg at jeg ville bli bedre her. Opplegget er det beste jeg har sett. Jeg ønsker å vinne Bundesliga og jeg ønsker å vinne den med RB Leipzig,» sier Burke.Kilde: Bundesliga.com

 

 

- Annonse -

 

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -