England viste seg fra sin beste side, slo Tyskland 3-2

514

Det ble etter hvert en ganske underholdende privatlandskamp mellom regjerende verdensmester Tyskland og England på Olympiastadion i Berlin. Begge lagene åpnet kampen noe forsiktig, og det var tydelig at England var mest opptatt av å la Tyskland trille ball, for så å angripe på kjappe kontringer. Store deler av første omgang var lite innholdsrik og sjansefattig. Kaptein Sami Khedira fikk en brukbar mulighet tidlig i kampen, mens Marco Reus burde gjort det bedre da han fikk avslutte ganske alene fra hjørnet av sekstenmeteren. Spiss Mario Gomez avsluttet et pent angrep med scoring etter en snau halvtime, men målet ble feilaktig avblåst for offside. Tyskland skulle likevel ta første stikk; Toni Kroos sendte i vei en markkryper fra rundt 20 meter kort tid før pause, og ballen snek seg inn i Jack Butlands nærmeste hjørne. England-keeperen burde kanskje ha klart å redde skuddet, men kanskje var han noe hemmet av en skade han pådro seg. Stoke-keeperen måtte nemlig ut på båre kort tid før pause. Det er dårlig nytt for både England og Stoke inn mot sesongavslutningen i Premier League.

Southampton-keeper Fraser Forster ble byttet inn for Butland, mens Leverkusen-stopperen Jonathan Tah ble byttet inn for Mats Hummels ved pause. Første halvdel av andre omgang bød heller ikke på flust med sjanser, men hjemmelaget skulle likevel doble ledelsen etter en snau time; Khedira sendte i vei et pent innlegg mot Gomez, som stanget inn 2-0. Herfra skulle kampen bli både langt mer spennende, og langt mer preget av England-dominans. Kun fire minutter senere reduserte Harry Kane med en flott avslutning lavt i motsatt hjørne, og etter 71 minutter ble Leicester-helten Jamie Vardy byttet inn. Etter kun tre minutter på banen utlignet han til 2-2 med innside av høyrefoten, og viste at Roy Hodgson har et aldri  så lite luksusproblem på spissplassen. England fortsatte å kjøre kampen, men måtte vente helt til overtiden før den avgjørende scoringen kom. Denne gangen var det Eric Dier som fikk gå opp alt for uforstyrret og stange inn vinnermålet for England.

Seieren føles svært godt for England inn mot sommerens EM-sluttspill, og laget beviste at de virkelig kan slå de beste på en god dag. Resultatet er noe urovekkende for regjerende verdensmester Tyskland, som så ut til å mangle noe av gnisten de tidligere har hatt. Kampen er likevel bare en treningskamp, og gir Joachim Löw muligheten til å endre på ting frem mot EM. Neste sjanse er tirsdag hjemme mot Italia i München. Samme dag møter England Nederland hjemme på Wembley.

Tyskland – England (Olympiastadion, Berlin) 2-3:

Mål: Kroos og Gomez (Tyskland), Kane, Vardy og Dier (England).

Gule kort: Can (Tyskland), Dier (England).

Tyskland: Neuer – Can, Rüdiger, Hummels (Tah, 46′), Hector – Khedira, Kroos – Müller (Podolski, 75′), Özil, Reus (Schürrle, 64′) – Gomez (Götze, 80′).

England: Butland (Forster, 45+1) – Clyne, Smalling, Cahill, Rose – Dier, Henderson – Lallana (Barkley, 71′), Alli, Welbeck (Vardy, 71′) – Kane.

Banens Beste: Eric Dier. Bidro til at Tyskland fikk til relativt lite i angrep, og kronet innsatsen med vinnermålet.

Tilskuertall: 72000.