
Sportskommentatoren bak de berømte og legendariske utbruddene «Vi har scoret i Marseille» og «Kan jeg kysse deg, Jon?», møter vi på hyggelige espresso house ikke langt unna NRK, Marienlyst, i Oslo. Her sitter han sammen med gode venner og tar godt imot oss til et hyggelig intervju. Først litt fakta rundt Arne Scheie:
- Født 7.januar 1944 i Skedsmo. Gift med Ellen og far til Arne Vegard. Utdannet cand.mag. i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Var lærer mens han studerte.
- Vikariat i NRK TV-sporten i 1971, og fast ansatt 1.september 1972.
- Han kommenterte sin første tysk-østerrikske hoppuke i 1972/73, den første tippekampen var Leicester – Tottenham på Filbert Street i 1973.
- Har kommentert 871 fotballkamper som inkluderer 123 tippekamper og godt over 100 kamper med Norges herrelandslag i fotball.
- 9 VM-sluttspill, 6 EM-sluttspill, 2 OL-finaler har han kommentert fra.
- 8 vinter-OL og vært til stede på 41 hoppuker! Kommentert over 1000 hopprenn igjennom sin lange og innholdsrike karriere i NRK.
- Mottok Nikken-prisen i 2002 og hedersprisen under Gullruten 2005. Hans siste fotballkamp som kommentator, var cupfinalen mellom Molde og Rosenborg 23.november 2013.
- Gitt ut bøker, blant annet: «Arne Scheies store spørrebok om fotball» og «En fin dag for fotball», sistnevnte bok sammen med Olav Viksmo Slettan, med utgangspunkt i Tippekampens historie fra 1969 til i dag.
- Egen fanklubb!
- Han har vært gjesteartist på Folk og Røveres singel «Supermann», som nådde 15.-plass på VG-lista.
«Drev du selv med noen idrett da du gikk på skolen eller senere? Isåfall hvilken idrettsgren?» – Alle spilte fotball. Jeg spilte fotball til jeg ble skadet som 17-åring. Spilte på Skedsmo på Romerike. Det var fantastisk! Ingen stor fotballspiller, men fikk 3 kamper på juniorkretslaget til Romerike. Siden du selv (les: intervjuer) har bodd utenfor Raufoss, så kan jeg nevne at 2 av de kampene var mot Oppland. De fleste var jo fra Raufoss og Gjøvik-Lyn. Etter skaden, så trente jeg småguttelag, lilleputtlag, guttelag i Skedsmo og senere tok dommergraden i fotball. Fra jeg var 17 år, var jeg også hoppdommer. Etter hvert ble det ski og fotball som dommer. «Din interesse for fotball og hopprenn, når startet den og var det noen som påvirket deg og som skapte den interessen?» – Det var nok på 50-tallet, min far var veldig interessert. Faren min var hoppdommer på Romerike. Han hadde «Sportsmanden» – en avis, og det var nok der jeg fikk den store interessen for fotball. Sportsmanden på 50-tallet var nok den avisen som hadde mest om engelsk fotball.
































































Fotball diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som elsker fotball
Engelsk fotball diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som følger engelsk fotball
Norsk fotball diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som følger norsk fotball
Tysk fotball diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som følger tysk fotball
Spansk fotball diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som følger spansk fotball
Italiensk fotball diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som følger italiensk fotball
Fransk fotball diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som følger fransk fotball
Sport diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som elsker sport
Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.