Er det Atletico Madrid sin tur denne sesongen?

135

Topplagene Real Madrid og Barcelona har hatt en svak sesongåpning. Atletico Madrid har derimot full pott uten å ha overbevist veldig. Det er så klart altfor tidlig å si noe etter 3 runder, men 9 poeng til Atletico er godkjent, selv om marginene har vært små mot relativt ordinær motstand. Barceona på 8. plass med 4 poeng og Real Madrid på 5. plass med 5 poeng er under pari.

Atletico Madrid har vunnet 1-0 hjemme mot Getafe, 1-0 borte mot Leganes og en 3-2 seier hjemme mot svake Eibar. Det skjedde etter at de hadde ligget under i store deler av kampen, men klarte å dra seieren i land i siste minutt. Det har ikke vært imponerende og Simone har definitivt en del å jobbe med selv om de leder ligaen.

Barcelona tapte 1-0 borte mot Athletic Bilbao etter en svak forestilling. Første hjemmekamp vant de hele 5-2 over Betis i et underholdende oppgjør med mye bra spill. 2-2 borte mot Osasuna var ikke godkjent. Nå har Barcelona stilt med et svekket mannskap. Messi har ennå ikke spilt, Luis Suarez har bare en halv time og Dembele er også skadet. I tillegg har nok overgangssagaen om Neymar også tatt en del fokus i og med at mange spillere har vært forsøkt involvert i en byttehandel med PSG. Nå er den saken over, og Neymar blir ikke Barcelonaspiller i denne omgang, men det snakkes om en mulig overgang i juni neste år.

Barcelona virker likevel komfortable og er nok favoritten til å vinne nok en gang. De vil nok garantert prioritere Champions League enda sterkere denne sesongen. Det er helt klart det aller viktigste for katalanerne. Det har vært lite kritikk til tross for en svak åpning.

- Annonse -

Real Madrid virker ikke som et storlag fortiden. Zidane er ikke hverken blid eller fornøyd med noe om dagen. Han har ikke blitt hørt av Perez på overgangsmarkedet. Pogba var hans viktigste prioritet, men det ble aldri en reell sak ut av det. Hazard og Mendy er de to eneste utfordrerne til den etablerte førsteelleveren på mange år. Hazard har ennå ikke spilt pga. skade. Mendy ser ut til å utfordre Marcelo. I tillegg har Zidane et anstrengt forhold til flere av stjernene. Zidane har uttalt mange ganger at han ønsker Bale solgt. Nå er det kanskje nettopp Bale han må stole mest på. Det samme gjelder James Rodriguez som kom tilbake fra Bayern etter endt lån. Det er også en spiller Zidane ville kvitte seg med. I tillegg er Modric en skygge av seg selv. Ble kåret til verdens beste spiller etter VM i 2018, men etter det har han ikke levert.

Det virker som om Perez ikke har vært så interessert i noen andre enn Neymar og Mbappe, de to eneste navnene som til en viss grad kan fylle tomrommet etter Ronaldo. Nå sitter man igjen med en godt voksen og mett gjeng som ikke føler seg truet av noen av de nyinnkjøpte de siste sesongene. Når Solari overtok, prøvde han en del nye ansikter, uten at det var noen stor suksess, men de fikk kanskje ikke tid nok. Når Zidane kom tilbake satt han på det samme laget som hadde levert for han tidligere. De er i stor grad der ennå. Et lag trenger fornyelse. Det etablerte stjernene trenger å se at det er noen som banker på døra. Det er måten de holder seg skjerpet og leverer på topp nivå. Dette har ikke Real Madrid klart å oppnå de siste 2-3 sesongene. En del stiller spørsmålet om hvor lenge Zidane er motivert for dette fordi det er åpenbart ikke god stemning mellom han og Perez.

Kanskje får vi en sesong i La Liga som blir jevnere enn på lenge? Nå har vi nordmenn noe å glede oss over i spansk fotball også. Martin Ødegaard har markert seg veldig positivt for Real Sociedad i åpningen av sesongen. Det virker som han har vokst enormt. Han har masse spilleglede og viser en teknikk og pasningssikkerhet som er imponerende til tider. Det virker som om dette valget passet perfekt for Martin. Det blir spennende å se han mot de store lagene. En kjent spansk journalist uttalte sist uke at Ødegaard er den beste spilleren Real Sociedad har hatt siden Griezmann var der. Real Sociedad er et godt lag og de har muligheten til å være med å kjempe om en Europa League plass.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -