Eriksen dobbel i Spurs seier

191
Dansken Christian Eriksen er i søkelyse til Juventus. Foto: Wikimedia

Eriksen fant endelig nettmaskene igjen da han scoret to mål mot Sunderland

Tottenham har etablert seg som en av outsiderne til å stikke av med tittelen i årets Premier League utgave, men måtte se seg slått av høytflygende Leicester da de tapte 1-0 i midtuka. Londonerne var tydelig ivrige på å treffe vinnersporet igjen da Sunderland sto på motsatt banehalvdel – og det gjorde de.

Men det var Sunderland som skulle ta første stikk. Det så ut til å bli en lite minneverdig førsteomgang, men i det 43. minutt eksploderte det på Stadium of Light. Adam Johnson vartet opp med en stikker fra øverste hylle da han spilte gjennom Patrick Van Aanholt. Venstrebacken fosset inn i boksen og satte ballen hardt ved nærmeste stolpe. 1-0.

Da våknet Spurs endelig. To minutter etter Sunderland tok ledelsen slo Spurs tilbake. Danske Christian Eriksen fikk en retur og ballen kom såvidt over linja og i mål. 1-1 til pause.

Andreomgangen var det Spurs som skulle styre showet. Pocchetinos utvalgte dominerte banespillet og vartet opp med fine kombinsasjoner for å bryte ned et Sunderland i forsvarsmodus. Moussa Dembele dro av seg et par forsvarere før han dunket til i nærmeste hjørne. 2-1, og spurs hadde snudd kampen.

23 minutter fra full tid dukket Eriksen opp igjen. Dansken fyrte av fra 18 meter og ballen fant krysset etter å ha vært innom debutant Jan Kircchoff. Kampen var i praksis over derfra og ut.

Men det obligatoriske målet til Harry Kane uteble likevel ikke. Kircchoff var igjen involvert i negativ forstand da han endte opp med å felle Danny Rose innenfor sekstenmeteren. Superspiss Harry Kane var sikker fra krittmerket og Tottenham økte til 4-1.

De tre poengene ble med Spurs hjem til London og Pochettinos mannskap kan være godt fornøyd med hvordan de fremsto i denne kampen.