Målrik kamp på Stamford bridge

132

Etter en skuffende sesong av Chelsea, kunne de med en seier i dag klatre opp til 13. plass på tabellen, men gjestene fra Liverpool har aldri vært noe enkel motstander.

Begge lag gikk ut i en 4-5-1 formasjon, men ingen klatre å skape det helt store i 1.omgang. Everton kom til et par gode sjanser, med Lukaku og Mirallas, men det ble bare «nesten-sjanser». Den største sjansen i 1.omgang kom i minutt 40, når Mirallas drar seg fri fra Zouma og skyter. Skuddet var velplassert, men der var Chelsea-keeperen.

I andre omgang, ble det langt flere sjanser. Begge lag gikk ut i 2.omgang med en helt annen innstilling. Det første målet kom  i det 50.minutt. Etter et hardt innlegg fra Baines, får Chelsea-kaptein, Terry, en fot på ballen, som lurer Courtois og triller i mål.

Bare noen få minutter senere, fikk Mirallas, drømmetreff inne i boksen og setter ballen steinhardt i mål. Courtois hadde ingen sjanse til å ta ballen.

Etter 2-0 scoringen til Everton, våknet Chelsea opp. Først scorer kanskje den mest kontroversielle spilleren i Premier League, Costa. Fabregas sender en vakker gjennombruddpasning til Chelsea-spissen, og når Howard skal takle ballen, feilberegner han totalt og Costa kan sette ballen enkelt i mål.

Bare få minutter etter utligningen, kommer fjorårets midtbanegigant, Fabregas. Etter fint veggspill med Costa, sender spanjolen ballen enkelt i mål, bak Everton-keeperen.

På tampen av kampen, kom 2 scoringer. Først med Funes Mori, som sender ballen på vakkert vis i mål etter et prakt innlegg av Deulofeu. Men bare 3 minutter senere, sender John Terry Stamford bridge til himmels. Etter et innlegg som blir forlenget av Oscar, står Chelsea-kapteinen og sender ballen vakkert i mål med hælen.

Denne kampen kommer til å bli husket i lang tid, både på grunn av god underholdning og grunnet Diego Costa sin oppførsel. Han grisetakler Jagielka bakfra og skjeller ut dommeren. Fra et nøytralt ståsted, ville jeg sagt at han burde ha fått 1 og kanske 2 gule kort. Vil ikke overraske meg om han blir straffet av det engelske fotballforbundet etter dagens kamp.