Straffebom og poengdeling i Birmingham

99

Kveldskampen denne lørdagen skulle til slutt ende med poengdeling mellom Aston Villa og Leicester. Før dommeren blåste av kampen hadde vi vært vitne til både straffebom og mållinjeteknologi i all sin prakt.

Med uavgjort ville Leicester ta tilbake tabelltoppen fra Manchester City som noen timer tidligere hadde maltraktert et tafatt Crystal Palace. I all hovedsak ble kampen mellom tittel utfordrer Leicester og dumpekandidat Aston Villa en kamp uten de store sjansene. Leicester tok ledelsen da Shinji Okazaki var kjapt frempå en retur fra Mark Bunn etter en meget god avslutning fra Jamie Vardy. Japaneren kunne enkelt sette inn sitt femte mål for sesongen, alle hans mål har forøvrig kommet på bortebane. Det var ingen tvil om at ballen var inne men mållinjeteknologi kunne med en gang bekrefte at ballen var godt over linja.

Lagene gikk til pause på 0-1 etter at Mahrez for andre kamp på rad feilet fra straffemerket. Det var rett og slett en svak straffe, og den algeriske landslagsspilleren ble tidlig byttet ut i andre omgang. Det er tydelig at Mahrez gjennomgår en formdupp og selvtilliten hans forsvant totalt etter straffemissen. Kantspilleren som herjet sammen med Vardy før jul er nesten ikke til å kjenne igjen, og i dag kom sesongens tredje straffebom på 7 forsøk.

Det skulle vise seg å være en innbytter som sikret Aston Villa et meget viktig poeng. Rudy Gestede banket ballen i nærmeste kryss etter en svak klarering fra Robert Huth. Målet kunne ført blitt annullert da Huths klarering spratt opp i hånda på Gestede, heldigvis for Villa ble ikke Gestede avblåst. Skuddet hans gikk så via hodet til Wes Morgan og i mål. Etter utligningen til Villa kom ingen av lagene til noen nevneverdige sjanser og kampen ebbet ut 1-1.