Før Premier League-runden søndag 17.januar

182

Før Premier League-runden søndag 17.januar

Hat-oppgjøret Liverpool-Manchester United og Stoke-Arsenal står på Premier Leagues søndags-meny denne runden.

Liverpool – Manchester United søndag 17.januar 15.05 TV2 Sport Premium

Liverpools siste kamper:

Watford 3-0 Liverpool
Liverpool 1-0 Leicester
Sunderland 0-1 Liverpool
West Ham 2-0 Liverpool
Liverpool 3-3 Arsenal

- Annonse -

2-1-2

Man Utds siste kamper:

Man Utd 1-2 Norwich
Stoke 2-0 Man Utd
Man Utd 0-0 Chelsea
Man Utd 2-1 Swansea
Newcastle 3-3 Man Utd

1-2-2

Oppgjøret mellom Manchester United og Liverpool er kanskje det største i hele Premier League. Lagene er de to mestvinnende i Engelsk fotball, men Liverpool har vært i en bølgedal lenge og akkurat nå ser det ut til at det kan ta en stund før også Manchester United blir en dominerende klubb i England igjen. Det er 9.plassen som får besøk av 6.plassen.

Liverpool har vært varierende denne sesongen. Fra å bli smadret av Watford, til å slå daværende ligaleder Leicester, for så å bli rundspilt av West Ham ikke lenge etter det igjen. Skader må definitivt ta sin del av skylden, men samtidig er ikke skader kun uflaks heller. Liverpool har slitt kraftig på den fronten, og da spesielt på stopperplass. Steven Caulker er kommet inn dørene denne uka, så gjenstår det å se om engelskmannen blir en viktig bidragsyter eller ei. Liverpool har ofte slitt mot motstandere som har lagt seg lavt hjemme på Anfield. Om Manchester United gjør det, kan Klopp og hans Liverpool få slite. Da vil det heller passe de bedre om van Gaal kommer med sin velkjente possesion-orienterte fotball. Da kan Liverpool presse høyt og få gode brudd høyt i banen, slik Klopps lag ofte er gode på. Det blir fort den beste taktikeren av Klopp og van Gaal som går seirende ut her.

Manchester United har vært litt bedre å se på den siste tiden i form av angrepsfotball. Kampen i midtuka mot Newcastle kunne både endt med seier og tap, og det var fullstendig Hawaii-fotball på St.James Park til tider. Om van Gaal vil angripe på den måten, eller om han vil dominere ballinnehavet på kontrollert vis i kjent stil, er en spennende faktor inn mot kampen. United har vært svake på fremmed gress denne sesongen og står med 4-3-4 og 15-16 i målforskjell. På de siste seks møtene innbyrdes har de imidlertid hatt godt tak på Liverpool med 5-0-1. På Anfield er de tallene imidlertid litt annerledes med 3-1-2 favør Liverpool.

Den eneste som er aktuell for en retur fra skade hos hjemmelaget er midtstopper Dejan Lovren. Hos Manchester United kan Phil Jones være tilbake igjen, mens kampen kommer for tidlig for midtbanespillerne Michael Carrick og Bastian Schweinsteiger.

Odds-tips: Over 2.5 mål @2.25 (Betsafe)
5 av de siste 6 oppgjørene mellom lagene har endt med 3 mål eller mer, og med tanke på mål-festene i midtuka kan 2.25 være bra betalt her.

Stoke – Arsenal søndag 17.januar 17.15 TV2 Sport Premium

Stokes siste kamper:

Stoke 1-2 Crystal Palace
Stoke 2-0 Man Utd
Everton 3-4 Stoke
WBA 2-1 Stoke
Stoke 3-1 Norwich

3-0-2

Arsenals siste kamper:

Arsenal 2-1 Man City
Southampton 4-0 Arsenal
Arsenal 2-0 Bournemouth
Arsenal 1-0 Newcastle
Liverpool 3-3 Arsenal

3-1-1

Stoke har vært solide mot de antatt bedre lagene hjemme på Britannia denne sesongen, og når Arsenal kommer på besøk, ja da koser de seg alltid.

Stoke har nemlig bare tapt èn av de siste seks hjemmemøtene med Arsene Wengers Arsenal. Det virker virkelig ikke som om ofte vindfulle Britannia er et yndlingssted for The Gunners. Stoke har dog ikke vært veldig stabile på eget gress denne sesongen, med 5-1-4 å vise til. De har imidlertid beseiret begge Manchester-lagene og Chelsea på hjemmebane, og troen på en ny forestilling som dèt er definitivt tilstede.

For Arsenals del har de vært i bra form etter 4-0 fadesen i Southampton på Boxing Day. The Gunners har kanskje ikke vært på topp spillemessig, men de har tatt med seg tre-poengerne på de dårlige dagene og det er slike ting som kjennetegner de typiske vinnerlagene. Arsenal scorer mye mål på bortebane, og de har 21-15 i målforskjell på 11 bortekamper denne sesongen. Den trenden bør fortsette også på Brittania, da Stoke er rimelig gjerrige bakover hjemme på eget gress.

Shaqiri er garantert ute med skade for Stoke sammen med Muniesa og Given. Arnautovic, Bardsley, Ireland og Cameron er alle usikre. For Arsenal kan det bli et skade-comeback for Alexis Sanchez. Chileneren vil dog neppe starte kampen. Ellers ingenting nytt å melde angående Arsenal og skader.

Odds-tips: 1X @1.75 (Betsafe)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -