Man City med lekende seier på Etihad

461

Manchester City vant hele 4-0 mot Crystal Palace og viste at de fremdeles er med i gullkampen. Agüero var tilbake på scoringslisten for de lyseblå etter mangfoldige kampen uten scoring. City sjef Manuel Pellegrini var meget fornøyd med seieren, og det samme var kampens første målscorer Fabian Delph. 

Manchester City tok i mot Crystal Palace på en snøfull ettermiddag i Manchester, og det kunne forventes at Crystal Palace ville gi de lyseblå fra Manchester en real kamp, men det viste seg å være City som var det desidert sterkeste laget i denne kampen.

Første omgang var sjansefattig, og veldig tam. Crystal Palace startet kampen ganske heftig, der de burde ha ledet 1-0 etter bare 2 minutter, men Joe Hart slår unna avslutningen til Delaney. Med unntak av denne muligheten til bortelaget kom ingen av lagene kom til de store sjansene, og det var heller ikke noe pent spill eller noen pene kombinasjoner. Likevel sto det 2-0 til pause til hjemmelaget. Fabian Delph skjøt et hardt skudd fra distanse etter 22 minutter spilt. Et skudd Wayne Hennessey burde klart å redde. Nok en keepertabbe fra den walisiske målvakten, selv om denne ikke var en like stor brøler som den han hadde i midtuka mot Aston Villa. 1-0 til City, da det fremdeles burde stå 0-0. Etter 1-0 scoringa ble det igjen en ganske tam kamp, helt til det førtiende minutt. Da ladet Sergio Agüero kanonen, og fyrte av. Ballen gikk via Scott Dann som prøvde å klarere ballen til et hjørnespark med hodet. Dette endte med at Hennessey ble utspilt og City gikk til pause med 2-0.

Fabian Delph feirer sammen med Kevin De Bruyne etter 1-0 scoringen.
Fabian Delph feirer sammen med Kevin De Bruyne etter 1-0 scoringen.

Akkurat som i første omgang, så startet bortelaget med å gå rett i strupen på Manchester City. Selv om Crystal Palace presset på i åpningsminuttene av andre omgang, klarte de ikke score mål eller komme til noen store sjanser. Dette førte til at City kom inn igjen i kampen og begynte selv å presse på mot bortelagets mål.
Etter 68 minutter skjer det igjen. Manchester City scorer. Eneste forskjellen denne gangen var at det lå et mål i lufta. 3-0 til City og for et fint spill det var i forkant av målet. David Silva spiller ballen til Agüero, som finner Yaya Toure. Ivorianer tar en lekker skuddfinte før han trer ballen gjennom til høyre til Kevin De Bruyne. Belgieren legger et pent innlegg til Sergio Kun Agüero som nok en gang setter ballen i mål bak en fortvilet waliser.
76 minutter spilt og Crystal Palace er ekstremt nære en redusering. Yohann Cabaye skyter et pent skrudd skudd som så vidt går utenfor høyre kryss. Den ballen hadde fortjent en bedre skjebne. Men det tok ikke lang tid etterpå før Manchester City var på plass igjen. «Hele» Crystal Palace laget er oppe å presser mot hjemmelagets mål, og så snapper City ballen og kjører «kontra». Sergio Agüero setter fart fremover på banen og har bare Hennessey og en forsvarer igjen å overliste før det står 4-0 på scoringstavlen. Agüero når 16 meteren og velger å sende en åpen David Silva i stedet for å skyte selv. Silva vender av Crystal Palaces siste forsvarer, og setter ballen i det åpne målet. 4-0 til hjemmelaget. En meget solid seier til Manchester City på Etihad. City viser igjen at de fremdeles er med i gullkampen i Barclays Premier League.

- Annonse -

Etter kampen sa Manuel Pellegrini at det første målet til City kom på et veldig viktig tidspunkt. Målet førte til at Palace ikke lenger kunne ligge like kompakt i forsvar, og at de heller måtte lenger frem på banen, noe som åpnet rom for de lyseblå til å skape flere sjanser fremover.

Pellegrini var en meget fornøyd mann etter seieren mot Crystal Palace.
Pellegrini var en meget fornøyd mann etter seieren mot Crystal Palace.

Palace manager Alan Pardew sa at ingen lag som har kommet til Etihad og spilt så bra har tapt med så mange mål. «Vi fortjente virkelig ikke å tape så mye. Vi spilte bra fotball og kom til store sjanser ved to-tre tilfeller. Vi hadde en brukbar andel av ballbesittelse også idag (47%), så å tape 4-0 er vondt å ta innover seg. Men vi gjør noen feil og det er det som gjør at vi taper idag. Spesielt på det første målet gjør vi feil, og det fører til scoring», sa Alan Pardew til Sky Sports.
(Resten av intervjuet med Pardew, Pellegrini og et lite intervju med Delph kan du se her.)

Alan Pardew va fornøyd med mye av det Palace presterte, og mente 4-0 får kampen til å se ut osm en enveiskjøring.
Alan Pardew va fornøyd med mye av det Palace presterte, og mente 4-0 får kampen til å se ut osm en enveiskjøring.

«Første omgang var litt kjedelig. City ledet litt flatterende 2-0, etter at to vådeskudd gikk inn. Men hvis førsteomgang var preget av vådeskudd, så var scoringene etter pause av det vakre slaget. Scoringene kom etter noen meget vakre angrep og var av høy, høy klasse», sa TV2 ekspert Petter Myhre etter kampen. Myhre mener City er en knapp favoritt til å ta seriegull denne sesongen. «City begynner virkelig å ligne seg selv igjen. Og Agüero er tilbake og skadefri. Min oppfatning er at Manchester City har det beste mannskapet. Men de er avhengig av at spillerne holder seg skadefri», avsluttet Myhre.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -