Etter kaotisk start: Premier League vurderer igjen VAR-endringer

140
Premier League logo

Til å begynne med blandet VAR for lite og så ble det for mye. En kaotisk start på den nye teknologien i Premier League fører til offisielle diskusjoner

 

- Annonse -

Det var mange som var skeptisk da Premier League denne sesongen introduserte VAR for å hjelpe dommerne i å ta de riktige valgene. Og det har også vært en mildt sagt kaotisk start på det upopulære videosystemet, som har kommet under alvorlig samtaler rundt i engelsk fotball.

I de første ni rundene var både klubber, spillere og fans ofte sinte på at dommerne ikke brukte VAR oftere for å endre dommer som så galt ut i sakte gjengivelse. I løpet av helgens runde ble systemet deretter brukt på nøyaktig den måten ved flere anledninger, og det ga også opphav til hard kritikk.

En ting har imidlertid vært gjennomgripende – overraskelsen at dommerne aldri går til sidelinjen og sjekker situasjonene på selve skjermen. Premier League har offisielt kunngjort at dommerne har blitt oppfordret til ikke å bruke muligheten til å minimere forstyrrelse av spill, men nå er ligaen klar til å se på retningslinjene på sitt neste tre ukers møte. Det forteller The Daily Mirror .

I de 100 Premier League-kampene denne sesongen har VAR blitt brukt til å endre 26 dommer. Ikke en gang har en dommer selv sett på en situasjon på skjermen.

 

Kommentarer

kommentarer