Etter runden: Premier League er uforutsigbar i år også

149

Etter runden: Premier League er uforutsigbar i år også

De fire første rundene av årets Premier League er unnagjort og vi går mot sesongens første landslags-pause. Etter en runde hvor de fleste topplagene tapte, kan vi nok en gang konstatere at de antatt dårligste vil slå de antatt beste denne sesongen også.

1. Og dette bør vel strengt tatt ikke overraske oss noe særlig lengre. Premier League er sannsynligvis den mest uforutsigbare toppligaen ute i europa. (om vi tenker på de største ligaene) Hvorfor det er sånn kan ha flere årsaker, men det har ofte vært begrunnet med at nedre halvdel lagene holder et nivå tettere til topplagene i denne ligaen kontra f.eks den tyske Bundesligaen og spanske La Liga. Med andre ord, ligaen er jevnere og derfor blir også resultatene langt mer uforutsigbare. Om det er en svakhet for ligaen eller ikke er vanskelig å si, men de engelske lagene har ikke gjort det særlig bra i Europa i det siste. En ting som er sikkert derimot, er at det gir ligaen en egen dimensjon i forhold til underholdning og det er jeg som Premier League-entusiast ganske tilfreds med. Topp fire etter fire runder er f. eks Man City, Crystal Palace, Leicester og Swansea.

2. West Ham har hatt en rimelig morsom, men merkelig start på sesongen. Etter en overraskende 2-0 seier på Emirates i første serierunde , gikk de to hjemmekamper i møte. Dette var Leicester og Bournemouth og noen West Ham-fans øynet garantert muligheten for en drømmestart på sesongen med ni poeng på de første tre kampene. Slik ble det ikke. Tap i begge kampene gjorde at man plutselig ble veldig usikre på hvor man hadde London-klubben. I helga som var imponerte de imidlertid igjen. 3-0 på Anfield og deres første seier på denne arenaen på 52(!) år. En solid defensiv forestilling hvor overganger og feil hos blant andre Dejan Lovren, ble utnyttet til det fulle. Kanskje passer det West Ham bedre når de slipper å styre kampene? Sesongstarten tyder på det, men det er veldig tidlig å si enda.

3. Manchester United slapp inn sine første mål for sesongen og gikk dermed også på sesongens første tap. Etter 2-1 tap på Liberty for Swansea gikk klubben på sitt tredje strake tap for svanene fra Wales. Savnet av en skikkelig topp-spiss var igjen synlig og laget slet med å skape voldsomt med sjanser til tross for at de dominerte banespillet. Foruten om en ny spiss kan man også igjen se at laget mangler fart i laget sitt og spillere som kan gi litt x-factor. Memphis Depay er en slik spiller, men han hadde ikke dagen i går.

- Annonse -

4. Swansea har fortsatt på den gode sesongavslutningen fra forrige sesong og tatt den med seg over sommeren. Med seier over Manchester United i går ligger klubben på 4.plass og man har allerede møtt de nevnte fra Manchester og Chelsea på bortebane. Laget ser solide ut defensivt og har flere spennende typer i de offensive lagdelene. Andre Ayew ser foreløpig ut som en av sommerens signeringer og spissen Bafetimbi Gomis, som det var sådd litt tvil rundt før sesongen, ser ut til å ha tatt steg i sommer. Kan Swansea blande seg inn i topp seks denne sesongen?

Andrè Ayew har tatt Premier League med storm

5. Crystal Palace var et av forrige sesongs beste bortelag og den trenden ser ut til å fortsette denne sesongen også. Med borteseire over Norwich og den knallsterke seieren over Chelsea på Stamford Bridge denne helgen har de satt standarden. Etter tre runder ligger klubben fra sør-London på en imponerende 2.plass. Spørsmålet er hvor høyt de kan havne til slutt. En plass blant topp ti vil være knallsterkt.

6. Røde kort. Dette var definitivt runden hvor de røde kortene skulle hagle. Hele seks røde kort ble utdelt og Stoke City sto for to av dem. Etter en drøy halvtime ut i oppgjøret på Britannia mot West Brom og gammelmanager Tony Pulis, hadde både Ibrahim Afellay og Charlie Adam blitt sendt i garderoben. Bortelaget vant til slutt kampen 1-0.

7. Chelsea og Josè Mourinho har ikke sett imponerende ut så langt. Et lag som vinner ligaen bør aldri tro at det er nok med samme stall en gang til og bør alltid forsterke seg. Det har ikke klubben gjort nevneverdig i sommer. Den eneste spilleren som har forsterket de noe særlig er Pedro som kom fra Barcelona. De har enda litt tid igjen på seg, men lite tyder på at Chelsea vil foreta seg noe stort i slutten av vinduet, selv om man aldri kan være sikker. Branislav Ivanovic har vært en av ligaens beste høyrebacker de siste sesongene, men har tapt seg voldsomt om man skal bedømme han etter de første fire kampene. John Terry virker heller ikke like solid og det offensive med Fabregas, Hazard og Costa har ikke fått det til å flyte skikkelig enda. Det kommer seg nok, men kubben er allerede åtte poeng bak serieleder Manchester City. En forferdelig start rett og slett.

Har denne mannen grunn til å være bekymret?

Rundens lag:

Keeper: Tim Howard (Everton)
Holdt nullen da Everton tok et sterkt poeng på White Hart Lane i lørdagens kveldskamp. En solid kamp fra den rutinerte amerikaneren. Det trengte han etter han slapp inn et billig mål fra Aleksandar Kolarov forrige helg.

Høyreback: Joel Ward (Crystal Palace)
Høyrebacken ble matchvinner og var også sterkt delaktig i at Chelseas kantspill ikke fikk det helt til å fungere. Enkelte hevdet blant annet at Eden Hazard spilte sin svakeste kamp i Chelsea-karrièren sin. Da har man gjort en god jobb.

Midstopper: Winston Reid (West Ham)
Har inntrykk av at når Reid er på sitt beste, så er også West Ham vanskelige å bryte ned. Liverpool slet tungt med å bryte ned The Hammers og hadde bare et skudd på mål i hele kampen. Solid av Reid og han forsvars-kamerater.

Midstopper: Ashley Williams (Swansea)
Som nevnt lengre opp, Manchester United slet med å skape sjanser mot et kompakt Swansea-lag. Williams er kapteinen og lederen der bak og har en stor del av æren for dette. En av PL’s mes undervurderte og var nok en gang solid mot de røde fra Manchester i går.

Venstreback: Matt Targett (Southampton)
Med Ryan Bertrand ute med skade får Targett sjansen helg etter helg nå. Temmet Nathan Redmond fullstendig da de slo Norwich med 3-0 søndag.

Sentral midtbane: Jonjo Shelvey (Swansea)
Har startet sesongen aldeles glimrende og vist hva som bor i han. Ny strålende kamp mot Manchester United i går, så gjenstår det å se om han klarer å stabilisere seg på dette nivået.

Sentral midtbane: Fernandinho (Manchester City)
En spiller som i likhet med mange andre på City, var langt under pari forrige sesong. Har startet meget bra denne sesongen og gjør grovjobben på Citys midtbane samtidig som han bidrar offensivt. Flott scoring mot Chelsea og ny flott scoring denne helgen mot Watford.

Høyrekant: Dusan Tadic (Southampton)
En spiller som havnet litt ut av laget siste halvdel av forrige sesong og som heller ikke har vært helt bankers på laget denne sesongen. På sitt beste utrolig god og en spiller som er en attraksjon for publikum. Mot Norwich var han på dette nivået og scoret også to mål.

Offensiv midtbane: Dimitri Payet (West Ham)
Har vært en åpenbaring til nå og fremstår kanskje som sommerens beste signering så langt. Gjør alt riktig for lagets beste. Roer ned når det trengs eller slår gjennom ledd eller i bakrom når muligheten byr seg. Knallsterk fotballhjerne krydret med ferdigheter i massevis. Liverpool slet tungt med han og Philippe Coutinho ble så lurt av hans piruett at han pådro seg et gult kort for mye.

Venstrekant: Scott Sinclair (Aston Villa)
Scorer begge Villa sine mål i 2-2 kampen mot Sunderland. En spiller som har fått litt liv i karrièren sin igjen etter å ha slitt benken og tribunen i Manchester City. Han blir spennende å følge videre.

Spiss: Andrè Ayew (Swansea)
Spilte ikke spiss i går, men setter han opp her for å få plass til de jeg ville ta med. I likhet med Payet, en av sommerens signeringer slik det ser ut så langt. Meget klok fotballspiller som jobber hardt for laget. Innehar også ferdigheter og vil garantert fortsette å levere målpoeng. Assisten til Gomis foran 2-1 i går er utrolig vakker og viser hans kløkt.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -