Fagermo om sin unge midtbanespiller: – En sånn spiller har ikke Gent engang

539
Odin Thiago Holm (t.v.) høstet lovord fra sjefen etter kamp. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Under torsdagens pressekonferanse på Intility Arena like etter kampslutt, satte Gent-trener Hein Vanhaezebrouck og Vålerenga-trener Dag Eilev Fagermo ord på kveldens returkamp i 1. kvalifiseringsrunde til UEFA Conference League. Vålerenga vant kampen 2-0, men resultatet holdt ikke til avansement til neste runde.

Gent-trener Hein Vanhaezebrouck ville ikke snakke for mye om prestasjonen torsdag kveld.

– Vi gjør seks endringer fra forrige møte, og at det svekker oss er selvfølgelig naturlig. Vi er altfor ukonsentrerte og gjør for mange personlige feil i kampen. Det er selvsagt ikke bra nok, men vi har nettopp hatt en tøff seriekamp, og belastningen i stallen har vært tøff. Vi skulle gjerne vist oss fra en bedre side, men samtidig har vi sikret avansementet til neste runde. Avansement er det viktigste og det vi kom hit for, sier Gent-treneren på pressekonferansen like etter kampslutt.

Gent-treneren var ikke begeistret over prestasjonen, men svært lettet over at avansementet var sikret. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Dag Eilev Fagermo var fornøyd med prestasjonen, og mener spesielt at førsteomgangen var ekstrem god. Samtidig erkjenner han at Gent kunne møtt opp til kamp med et enda bedre mannskap torsdag kveld.

- Annonse -

– Vi regnet med at Gent ville rullere på laget, og de er heller ikke noe kunstgresslag. Vi startet eksepsjonelt og førsteomgangen er veldig bra. Andreomgangen jevner det seg mer ut, og over fire omganger er klasseforskjellen dessverre for stor. Men vi hadde stor dominans i possession, cornere og dødballer, og det gir jo selvfølgelig en indikasjon på kampbildet, sier Dag Eilev Fagermo og fortsetter:

– Gjennomsnittsalderen vår på topp er 19 år. De er selvsagt enda tryggere her hjemme enn da de spilte på gress forrige uke i Belgia. Erfaringen er selvsagt nyttig for denne gjengen, og vi viser i dag at vi kan prestere mot en god europeisk motstander. Jeg er utrolig stolt over innstillingen våres, hvordan vi går ut fra start, og hvordan vi presser dem i store deler.

Dag Eilev Fagermo er stolt over sitt unge mannskap. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Fagermo var mektig imponert over sin unge midtbanespiller under kveldens kamp mot Gent.

– Sånn Odin Thiago Holm spiller utpå der i dag, er han en klasse for seg selv. En sånn spiller har ikke selv Gent engang. Han dominerte nesten alt med ball i dag, og det han viste var rett og slett imponerende. Han spilte modig med stor autoritet og trygghet. Han har et blikk og noen offensive kvaliteter som er i ytterste verdensklasse.

VIF-sjefen ga også fornyet tillitt til Seedy Jatta på topp under kveldens returkamp.

– Vi startet med Seedy Jatta i begge disse kampene fordi han har mye mer fart enn Henrik Udahl. Han blir et større uromoment på den europeiske scenen, og det er i tillegg kjempeerfaring for han å spille slike kamper. Nå har vi også blitt tvunget til å bruke flere av ungguttene med tanke på at Layouni og Kjartansson er ute. Men begge de er klare til kampen mot Tromsø, avslutter Dag Eilev Fagermo under pressekonferansen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -