Ble fengslet for voldtekt i 2011, nå er han frikjent

235
Rettssaken som frikjente Evans gikk i Cardiff crown court. (Foto: Wikimedia Commons)

Den walisiske spissen Ched Evans ble ikke funnet skyldig i voldtekt etter en to ukers lang rettssak som ble avsluttet i Cardiff fredag.

Evans, som ble satt fri i 2014 etter å ha sonet halvparten av en fem års fengselsdom for den påståtte voldtekten av en 19 år gammel kvinne på et hotellrom i 2011, hadde sin opprinnelige dom opphevet av lagmannsretten i april i fjor. Dermed ble det ny rettssak nå.

Juryen som bestod av sju kvinner og fem menn brukte to timer på å frikjenne Evans, som tidligere har spilt for Manchester City, ved Cardiff Crown Court.

27-åringen spilte for Sheffield United på den tiden, og er nå i League One-klubben Chesterfield. Han sa i en uttalelse at han var «overveldet med lettelse» etter dommen.

- Annonse -

«Mens min uskyld nå er etablert, ønsker jeg å gjøre det klart at jeg helhjertet beklager til alle som kan ha blitt påvirket av hendelsene den aktuelle natten,» la han til.

Evans har innrømmet at han var utro med kjæresten sin og sa at en tenåring lot ham «join in» mens hun hadde frivillig sex med lagkameraten Clayton McDonald, som ble frikjent for voldtekt i den opprinnelige rettssaken.

Påtalemyndighetene hadde hevdet at kvinnen var beruset og «ikke hadde frihet eller kapasitet til å samtykke».

Den nye rettssaken førte frisk bevis for klagerens seksuelle historie, et trekk som ble fordømt av noen kvinnelige støttegrupper.

«Denne rettssaken har vært et tilbakesteg til de dårlige tider da kvinner ikke hadde noe å si i et seksuelt møte,» sier Lisa Longstaff fra Kvinner mot voldtekt til avisen The Guardian.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -