Er FFK for gode til å rykke ned?

949

Da Brann var på sitt aller dårligste i 2014, var det mange som påsto at Brann var for gode til å rykke ned. Dette viste seg å ikke stemme, og lager tapte til slutt den avgjørende kvalifiseringskampen mot Mjøndalen. Lille Mjøndalen fra Nedre Eiker. Så kan man igjen stille seg spørsmålet; er FFK for gode til å rykke ned fra OBOS-ligaen?

- Annonse -

Overhodet ikke. Laget har underprestert til de grader, i år som i fjor. Man ser ingen glød, ingen vilje og ytterst få som blør for den røde og hvite drakta. En trener som har en god CV, men det virker som om han har mistet det helt i Fredrikstad. Går ut mot media og egne spillere offentlig, og ikke minst har han fått flere spillere på nakken. Når resultatene i tillegg ikke går veien, kan man jo stille seg spørsmålet – er Jan Halvor Halvorsen riktig mann for Fredrikstad Fotballklubb?

Så kan man igjen begynne å se hva som er på markedet. Hvem skal man erstatte mannen med? Hvem skal komme inn i FFK, og snu dette? Jeg nekter å tro at klubben igjen er på det stadiet der Arne Erlandsen er en aktuell erstatter. Ronny Deila er en trener i topp klasse, men ble nylig klar for Vålerenga. Hans Erik Eriksen mislyktes totalt i Hødd, og jeg tror neppe det er en man satser på for å snu trenden.

Jeg liker å tro at Jan Halvor Halvorsen kan snu dette. Man så det med Glimt i fjor – når det først løsnet, så var de på et tidspunkt Tippeligaens beste fotballag. I FFK ser jeg ikke veldig mange tegn på at ting skal snu. Jeg har alltid skrevet og snakket med positivt fortegn i hele år, men etter tapet mot Raufoss på søndag begynte jeg å stille spørsmålstegn. Er dette laget virkelig godt nok for spill i OBOS-ligaen?

Endringene i troppen har allerede startet. Andreas Aalbu har fått lite spilletid, og ønsket seg derfor på lån til Varberg – noe Halvorsen ikke ville. Til Sverige tar han også med seg lagkamerat Mats Andre Kaland. Samtidig har Nystrøm uttalt at han er ferdig i klubben, og føler seg utfryst. Jon Masalin forteller at han er åpen for andre tilbud, og jeg ser heller ikke hvordan Roger Risholt skal kunne ønske å bli i klubben. Han forsvinner trolig også i sommer.

Hvis alle de nevnte forsvinner er det fem ut, og vi MÅ ha noen inn. Ole Jørgen Halvorsen virket lenge aktuell, men Fagermo har uttalt at han ikke skal selge noen spillere i dette vinduet. Hvem står på blokka til Jan Halvor? Noen må inn.

“Jeg har ikke noe som helst forhold til noen av dem. Jeg har hatt tre spillermøter med Halvorsen på sju møter, og ikke ett eneste en-til-en-møte med Berg. Det er absolutt ikke noen dialog mellom oss.”
– Steffen Nystrøm til Fredriksstad Blad

For som om det ikke er ille nok å møte Jerv, Levanger, Åsane og KFUM Oslo, kan vi nå ende opp med å møte Moss, Kvik Halden og Asker. FFK kan måtte spille foran 200 tilskuere, de kan måtte spille andredivisjon. FFK er en klubb som skal møte Rosenborg på Lerkendal, ikke Moss på Melløs. Dersom det skal bli en realitet, må hele systemet gå i seg selv, og spørre seg selv det samme spørsmålet; “Har jeg det som skal til for å lede Fredrikstad Fotballklubb?”

Kommentarer

kommentarer