Fiorentina til salgs!

299

Det hadde vært i kjømda for en lang stund og nå kan det virkelig skje. Della Valle-familie vil kvitte seg med klubben etter 15 vanskelige år.

«Av hensyn til supporternes misnøye, er vi villige til å trekke oss og selge klubben til hvem som helst har lyst til å styre den som de synes er best – skriver Della Valle i en pressemelding – De som er glade i Fiorentina og som tror klubben kan ledes på bedre vis, og med større suksess, kan nå trå til. Vi skal vurdere bare alvorlige tilbud og forslag, av folk som har råd og egenskaper til å ta vare på en historisk og ’komplisert’ klubb.
Forhåpentligvis skal noen ekte florentinere opptre med en grei prosjekt og vi skal motta dem med åpne armer, som bevis på respekt vi har for byen og publikum.
Klubben skal fortsatt styres av de nåværende lederne med vanlig omhu og dyktighet mens vi skal jobbe med maksimal innsats».

En stor byggekonsesjon er ikke nok…

Firenze sin ordfører Dario Nardella ønsker at «alle partene i saken skal bruke hodet og ikke la seg påvirke av magefølelser».
Rykter om interesse fra rike lokale personligheter har gått rundt for måneder, men hittil har alt vært teoretisk, på tross av lekre business-muligheter i forbindelse med Fiorentina.
Den mest tiltrekkende delen av forretningen er vel konsesjonen på «Cittadella Viola» et område hvor man får bygge et nytt stadion, pluss et kjøpesenter og et hotell.
Dette kan vel se fordelaktig ut til utenlandske investorene, men i så fall skal Fiorentina sin sportslige skjebne bli nesten en ettertanke.

Della Valle: 15 år på berg-og-dal bane

Sko-entreprenørene kjøpte Fiorentina i 2002 da den hette Florentia Viola og spilte i Serie C2 (fjerde nivå), for den hadde gått konkurs under den tidligere eieren, filmprodusent Vittorio Cecchi Gori.
Della Valles prosjekt fikk litt hjelp av forbundet, som ga den nye-gamle Fiorentina en plass i 2003-04 Serie B (som ble ekspandert fra 20 til 24 lag). Altså slapp de å spille Serie C1 i det hele tatt og tok TO opprykk i én sesong.

- Annonse -

Oppholdet i Serie B var like kort og Fiorentina vant kvalikken mot Perugia og var tilbake på øverste nivå.

Klubben slet litt i begynnelse og var straks involvert i Calciopoli-skandale. De fikk en poengreduksjon som kostet dem en plass i Mesterliga, men de trøstet seg med semifinalen i UEFA Cup, tapt mot Rangers etter straffekonkurransen.
Det var jo Champions League i 2008 og 2009, med noen gode resultater, men Fiorentina klarte ikke å ta det lille ekstra steget til å etablere seg nær tabelltopp i Italia.
Tre strake sesonger som middelhavsfarer kom helt uforventet og ødela klubbens utvikling. Når Fiorentina fant formen igjen var fjerdeplassen ikke like nyttig som før, for det betydde «bare» Europa League.
Semifinalen, igjen, var det eneste lyspunktet i noen så som så europeiske kampanjer.

Kjærlighet og laget aldri blomstret

Supporterne og hele miljøet har vært frustrerte av klubbens status som «nesten topplag». Fiorentina har ofte sett ut som et lag som var en god overgang unna storhet.
Della Valle har vært litt mer konservative og sparsomme på markedet og prosjektet har mistet fart. La Viola har derfor blitt et av klubbene som kan kjempe om 4. plass hvis alt går bra, men som kan like godt ha helt umerkelige sesonger.

Tilhengerne har aldri likt eiernes mangel på ambisjoner og tvetydige holdninger om Fiorentinas nåtid og fremtid.
De fleste skjønner vel at klubben ikke har nok resurser til å utfordre Juventus, Roma, Napoli og Milano-lagene, men de ville heller ha hørt en ubehagelig sannhet enn vage og tomme løfter.
De sportslige lederne har jobbet bra på overgangsmarkedet med et stramt budsjett, men til slutt har alle de beste spillerne forsvunnet for gode penger. Som ikke har vært gjeninvesterte i klubben.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -