Fokus på fotballklubben FK Tempo, 6.div avd. 2, Sogn & Fjordane

466

Idag skal vi ha «lupen» på en fotballklubb i Sogn og Fjordane krets, nemlig FK Tempo. Stiftet 2.desember 1969.

6.divisjonslaget åpnet seriespillet med bortekamp mot Dale 2, på Dingemoen idrettspark, 24.august. Kampen endte med 3-1 tap, der pauseresultatet var 2-0 til hjemmelaget. Eneste info å finne av kampen på fotball.no, er at Adrian Bjørvik Myklebust og Gaute Løseth scoret hvert sitt mål for Dale 2. FK Tempo stilte med følgende lag:

Håvard Stubhaug, Tourfa Mohamad Ali Kojok, Joakim Brandsøy, Henning Normann Paulsen, Eirik Kvamme, Torstein Kleiven Reksten, Kenneth Andres Solheim Bernales, Thomas Voksøy Bringsvor, Niklas Grindheim, Kristoffer Benjamin Orheim, Roger Knutsen Nordal. Innbyttere: Patrick Kinn Breidvik, Khaithama Mohamad Ali Kojok, Laurentiu Cioaca, Benjamin Eggen.

Klubbens kampreferat sitert her:

Sesongstart mot Dale IL Fotball sitt andrelag idag på Dingemoen Idrettspark
Det endte med 3-1 seier til vertane. Vi reiste inn med ein tynn tropp som fylte draktene våre bra ut. I første omgang gjør vi ikkje som planlagt. Mykje langt og planløst. Håvard Stubhaug blir skadet med strekk i leggen. Etter åpninga har vi hatt ufattelig mange som har fått strekk i leggen, er det bare hos oss? Uansett vi går til pause med 2-0 i sekken.
Andre omgang starter verst mulig. Flott langskudd fra Dale ender med mål. Vi får ballen ned langs bakken og spiller mykje bedre. Dette resulterer i eit mål fra Kristoffer Orheim, kvifor bruker han ikkje mellomnavnet sitt? Desverre blir det ikkje fleire mål til tross for en del flere sjanser.
Det var mykje mjauing fra enkelte, snodig dømming, dårlig form og mykje rart. Klassisk 6 divisjon. Det er godt å vere igang igjen!
På neste tirsdag er det heimekamp mot AHIL-Fotball. Vi regner med fulle tribuner når folk strømmer til for å sjå den mestscorerende Florøværingen i 2021, Kristoffer Orheim, i aksjon.
⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽

31.august var det duket for hjemmekamp mot Askvoll/Holmedal. Ved pause var det målløst, men etter mål av Eirik Kvamme (90.min) og selvmål av Geir Sætren (46.min), vant Tempo 2-0 og innkasserte sine første tre poeng på Florø kunstgras. Sitat fra klubbens referat:

Vi får en tøff første omgang der vi til slutt må legge om formasjonen for å demme opp for eit godt AHIL-lag.
I andre omgang er vi på fra start. Presset vårt fører til at vi går opp i ledelsen, 1-0. Flott press fra Niklas Grindheim og muligens Kristian Vårdal. Etter dette bølger det fram og tilbake uten dei største farlighetene. Mange går ut med skader. Kanskje kaptein Henning Paulsen må ta affære å få på plass ei skikkelig oppvarming! Heilt på slutten får vi corner, der ligger Eirik Kvamme strak i lufta å sakser ballen i mål. Kanon mål.

Årets tredje seriekamp, var borte mot Førde 3. Niklas Grindheim scoret for Tempo etter 15 min, men Sander Kapstad utlignet for hjemmelaget minuttet etter. Lukas Bruland Gurvin fant nettmaskene etter 23.min for Førde 3. Ved pause var stillingen 2-1.

Etter pause scoret Sander Kapstad på straffe sitt andre mål, mens Steffen Sjøvold-Igelkjøn fastsatte sluttresultatet til 4-1 for hjemmelaget. Sitat fra klubbens kampreferat:

Tirsdag var det kamp mot Førde IL Fotball sitt tredjelag. Eit lag med mange potensielle gode spillere.
Førde – FK Tempo. Resultat: 4-1
Det var ein skadeskutt tropp som reiste inn til den subsidierte lyskryss «byen». Desse skulle få det tøft. Det starta riktignok som vanlig, vi tar ledelsen. Khaithama Kojok herjer med 9 førdespillere før han spiller ein herleg stikker igjennom til Niklas Grindheim, han gjør ingen feil og banker ballen imål.
Resten av kampen blir tøft mot unge håpefulle førdianere. Dei har gnist og energi i beina. Vi kommer til noen farligheter men faller heilt i hop i siste del og taper fortjent 4-1.
Vi takker Førde og dommaren for kampen. Så ønsker vi Florøværing og Tempolegende, Terje Rognsø, lykke til med å få A-laget til Førde opp fra tredje lavaste nivå i fylket

Fjerde seriekamp ble avgjort hjemme med Eikefjord som motstander. Kristoffer Benjamin Orheim scorer for FK Tempo når kampuret viser 31.min, og 4 minutter senere scorer Thomas Voksøy Bringsvor på straffe og Tempo leder 2-0. Minuttet før pause, finner Bubacarr Kamaso nettmaskene, og stillingen ved pause er 3-0.

Øyvind Sørbø reduserer til 3-1 etter 53.min.

Patrick Kinn Breidvik (65 min) og Joakim Brandsøy (90.min) fastsetter kampresultatet til 5-1 for Tempo. Sitat fra klubbens kampreferat:

For en kamp og atmosfære! Det er lenge siden det har svinga sånn på Florø kunsgress. Kubjeller, bølgen, trommer og orkester. Salg av Vafler, skjerf og kaffi. Dette var artig. Tusen takk til alle som møtte opp. Og før vi begynner med oppsummeringa….
Takk til Håvard Stubhaug, Ole-Kristian Berg Seljeseth og Kristian Vårdal for gode bidrag for å skape den ramma som vi hadde idag, både spillera og tilskodera. Det var veldig kjekt. En ekstra takk til Tante Mia som stod for vaffelrøra!
Kampen starter brutalt for Eikefjord. Sjansebonansa dei første minuttene men dei held utrulig nok unna. Så blir det meir stakato, vi sliter litt med å finne dei gode alternativene langs bakken men til slutt spiller vi oss igjennom. Buba Kamaso blir spilt fri på venstrekant, slår inn til Kristoffer Orheim, han gjør ingen feil… 1-0.
Like etterpå blir KBO stoppa ulovlig. Tror det var KBO. Det er litt vanskelig med desse referatene. Men uansett, siden Patrick Kinn Breidvik var på benken er det duka for Thomas Voksøy Bringsvor, han sender keeper feil veg. 2-0 til dei hvite englene fra havreneset.
3-0 kom etter EIL-keeperen rusha ut og bomma på timinga. Litt som Løkkebø på Solariumet til Murien. Uansett Bubba jager og får tak i ballen og setter den i mål fra skrått hold.
3-1 kommer når Nikolai Tonheim Sjåstad velger å ta innkast til den minste på bana isteden for den høgaste. Eikefjord vinner ball og suser nedover langs kanten. Legger inn og Øyvind Sørbø utmanøvrer Benjamin Eggen for første gang i karrieren og får seg et mål.
4-1. Kor langt skal eit referat være? PKB får seg eit mål, header den kontant i mål etter et flott forarbeid fra Eirik Gabrielsen. Tunnel + Telefokiosk + innlegg = mål!
5-1. Fra 35 meter banker,Joakim Brandsøy , ballen i mål. Utagbart i krysset. Nedre del av krysset, den som ligger nede i kunstgresset.

Neste seriekamp for FK Tempo er ikveld mot Tambarskjelvar. Tempo står med 6 poeng på sine 4 seriekamper, og ligger i skrivende øyeblikk på en 3.plass.