Nedrykksthrilleren i Mjøndalen: Kampen ingen kunne tape endte uavgjort

115
Robert Taylor scoret målet for gjestene i Mjøndalen søndag kveld. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no.

Consto Arena, Mjøndalen

(Mjøndalen – Brann 1-1) Grå og mørke skyer og store nedbørsmengder omkranset Consto Arena denne søndagskvelden. Himmelens sluser hadde åpnet seg, og speilet det som var i ferd med å skje ute på kunstgressmatta. En nedrykksthriller ingen lag hadde råd til å tape. Mjøndalen mot Brann. Vertene hadde ikke tapt for Brann i Eliteserien hjemme i Mjøndalen siden 1975. Og kveldens kamp var ingen unntak. Selv om det så uhyre mørkt ut for hjemmelaget til pause. Ett mål mindre og en mann mindre var fasit etter første 45 for Mjøndalen, men nok engang unngikk de tap mot de rødkledde fra Bergen. Lars Olden Larsen sørget for at det endte med poengdeling i Mjøndalen søndag kveld.

Hjemmefansen hadde mobilisert i forkant av kampen for å fylle stadion. Atmosfæren og spenningen i lufta var tilstede i timene før kampstart. Samtidig var forventningene om en ny jubeldag i høstmørket under flomlysene synlig der Mjøndalen-fansen var samlet i hopetall utenfor stadion like før kampstart. Brann-supporterne var også klare til match i Nedre Eiker og fylte opp hele bortefeltet bak mål. Rammen rundt det nervepirrende bunnoppgjøret var perfekt denne regntunge høstdagen i september.

Etter en rolig og sjansefattig start var det bortelaget fra Bergen som kom til kampens første avslutning. Bård Finne mottok ballen ute til høyre, og forsøkte en frekk avslutning langs gresset mot lengste hjørne. Marginene var ikke på kantspillerens side, og ballen gikk en halvmeter utenfor Makanis lengste stolpe.

Fire minutter senere var nevnte Finne arkitekten bak en ny Brann-farlighet. Finnes innlegg på tvers av feltet fant pannebrasken til stopperen Japhet Sery Larsen, men headingen til den høyreiste dansken ble ikke for hard og en liggende Sosha Makani lå nede og fanget ballen enkelt. Kaptein Daniel Pedersen dro til fra 25 meter minuttet senere, men Makani kontrollerte avslutningen et godt stykke utenfor mål. Brann begynte å skape noen halvfarligheter, og yppet seg etter stillingskrigen i åpningsminuttene.

Klinisk Taylor sendte Brann i føringen

Kampbildet ga en pekepinn på hva som var i vente. Brann stormet forover langs høyresiden. Ballen ble vunnet av Aune Heggebø som rullet vakkert videre ut til venstre. Der kom finske Robert Taylor på løp. Finnen var iskald da han mottok ballen og på enkelt vis bredsidet ballen i det lengste hjørne. Dermed tok bergenserne en ekstrem viktig ledelse på Consto Arena.

Fem minutter før pause skapte Brann en ny stor sjanse. Robert Taylor vant et frispark ute til venstre i duell med hjemmelagets Herman Kleppa. Finnen tok frisparket kort, og spilte ut til en helt umarkert Petter Strand. Midtbanespilleren fyrte til fra 23 meter, og avslutningen gikk rett i nettveggen. Der var Brann nærme 0-2!

Dramatikk like før pause

På overtid av førsteomgangen fikk svenske Albin Sporrong sitt andre gule kort for kvelden, og ble dermed utvist for hjemmelaget til store protester fra vertenes spillere. Robert Taylor ble holdt igjen på en overgang, og dommer Tore Hansen var dermed nådeløs i sin dom da han delte ut det andre gule til MIFs midtbanespiller. Det var en blytung avslutning på førsteomgangen for et desperat hjemmelag.

Dobbeltbytte fra hjemmelaget i pausen

Mjøndalen foretok seg to bytter i pausen. Isaac Twum og Martin Rønning Ovenstad erstattet Janevski og Kent Håvard Eriksen. Byttene og det røde kortet like før pause sørget dermed for en formasjonsendring, der Mjøndalen gikk ut i 2.omgang i en 4-4-1 formasjon med innbytter Twum og Sveen inne sentralt. Arbeidsoppgaven ble stor for Fredrik Brustad alene på topp, med Olden Larsen og Rønning Ovenstad på hver sin side i fireren på midten.

Etter snaue timen spilt fremproduserte hjemmelaget en god mulighet. Et frispark fra Herman Kleppa ble slått inn i feltet mot en høytragende Fredrik Brustad. Klabb og babb i duellspillet i feltet sørget for at Branns sisteskanse, Grill, måtte strekke seg for å få slått ballen over tverrliggeren og til nytt hjørnespark.

Lars Olden Larsen utlignet for Mjøndalen

Kvarteret før slutt utlignet Mjøndalen på Consto Arena. En lang ball ble slått opp mot Fredrik Brustad. Ut kom Branns sisteskanse Grill og bokset ballen i duell med MIFs spiss. Ballen havnet i beina på Lars Olden Larsen, som fra drøye 25 meter lobbet ballen lekkert i bue over Grill og to Brann-forsvarere. Dermed var lagene like langt, og Consto Arena eksploderte.

To minutter senere var bortelaget på farten inne i MIFs sekstenmeter. Robert Taylor fikk fyrt av et godt skudd, men Sosha Makani var raskt nede og reddet mesterlig. Der viste Makani sitt absolutte toppnivå.

Ti minutter før slutt fikk Brann og Simba en eventyrlig mulighet. Joackim Olsen Solberg mistet ballen som bakerste mann, og en rask Simba snappet ballen og forserte alene med Makani. Avslutningen med høyrefoten mot lengste hjørne strøk utenfor stolpen. Der så hele bortefeltet ballen i mål!

Seks minutter før slutt var Robert Taylor farlig frempå nok engang for gjestene. Kantspilleren rykket seg fint innover i banen og forsøkte å curle ballen i det lengste hjørne. Men avslutningen gikk for høyt og et godt stykke utenfor lengste stolpe.

Brann trykket voldsomt i sluttminuttene, og like før slutt var det nærmest utrolig at gjestene ikke tok ledelsen. Et perfekt innlegg ble slått mot bakre stolpe. Fra fem meter sto innbytter Rasmussen helt alene og headet ballen mot mål. En fantastisk reaksjonsredning fra Sosha Makani sørget for at det fremdeles stod 1-1.

På overtid gjorde Simba alt rett og var millimeter unna en magisk scoring på Consto Arena. Fra sin høyrekantposisjon forserte han lekkert innover i banen, før han curlet ballen i en herlig bue mot lengste kryss. Ballen gikk i tverrliggeren og spratt ned foran streken. Marginene var i mot Brann, og Mjøndalen slapp nok engang med skrekken. Oppgjøret ebbet dermed ut med 1-1.

Skuffet Brann-målscorer etter kamp

Robert Taylor sendte Brann i føringen like før pause. Finnen var også frempå ved flere anledninger i 2.omgang, men det ble ingen flere scoringer – noe som var skuffende for Branns kantspiller.

– I øyeblikket føles det veldig skuffende med 1-1 i kveld. Allikevel kan det være et ekstremt viktig poeng når vi teller opp på slutten av sesongen, sier Robert Taylor til Fotballnerd.no og fortsetter:

– Jeg føler vi kontrollerer nesten hele kampen. Men noen slurvete feil fra oss kostet oss to poeng i dag.

Det så meget lovende ut for gjestene fra Bergen da Taylor bredsidet ballen i mål og sørget for borteledelse i 1.omgang.

– Heggebø gjorde forarbeidet veldig bra med ballen. Han fant meg fint, og jeg fikk nok tid til å ta en berøring før jeg bare kunne sette den til side for keeper, sier Taylor til Fotballnerd.no.

Mot slutten av 2.omgang hadde Brann noen eventyrlige sjanser til å avgjøre kampen. Marginene i mot frustrerte finnen utover i kampen.

– Det er skuffende å se ballen ikke gå inn mot slutten av kampen. Ballen gikk i stolpen, den landet på streken, og jeg fikk også noen gode muligheter til å skaffe to ekstra poeng. Det er selvsagt frustrerende. Men jeg føler vi hadde uflaks der for vi skapte nok til å vinne dette, konkluderer Taylor til Fotballnerd.no.

Nå venter landslagssamling for nevnte Taylor, mens Brann har to uker på å forberede seg til den viktige hjemmekampen mot tabellnabo Stabæk i Bergen.

– Nå skal jeg på landslagssamling med Finland, men resten av laget kommer selvsagt til å jobbe hardt på treningsfeltet og forberede seg inn til kampen mot Stabæk. Det blir en ny viktig kamp for oss, avslutter Taylor.