Vegard Hansen etter nervedrama mot Brann: – Det trykker i brystet. Det her er ikke sunt

205
Vegard Hansen var lettet etter ett poeng hjemme mot Brann søndag kveld. Foto: Jonas Olsson, Fotballnerd.no.

Consto Arena, Mjøndalen

Vegard Hansen var ekstremt lettet etter poengdeling mot Brann i Mjøndalen søndag kveld. MIF-treneren trakk frem kveldens uavgjort som et av de viktigste poengene han har vært med på å sikre i sin lange trenerkarriere i Mjøndalen.

– Det var ekstremt viktig. Jeg kan ikke huske sist det har smakt så godt med ett poeng. Jeg sa før kampen at dette er en av de viktigste kampene jeg har vært med på i Mjøndalen. Det poenget her er nok det uavgjortresultatet som har vært viktigst for oss. Nå har vi Brann tre poeng foran oss istedenfor seks. I tillegg har vi bedre målforskjell. Så dette er en enorm forskjell selvfølgelig, poengterer Vegard Hansen til Fotballnerd.no like etter kampslutt.

Mjøndalen hadde store utfordringer i 1.omgang, og hovedtreneren innrømmer at kampplanen inn mot dagens motstander ikke fungerte optimalt.

- Annonse -

– Jeg var skuffet over førsteomgangen. Jeg synes vi var stresset, usikre og nervøse. Det var mye rot med ballen, og vi mistet den altfor lett. Vi skapte svært lite. Den planen vi hadde med å komme høyt opp med vingbacker og true dem med to spisser mislyktes også. Så vi hadde planer om bytter og store forandringer i pausen, men så fikk vi utvisningen rett før pause og måtte tenke annerledes, forklarer MIF-treneren og fortsetter:

– Vi måtte revurdere, og da ble det 4-4-1 isteden. Vi fikk inn på to gode fotballspillere som hjalp oss i å komme høyere i banen og å verne om ballen i større grad. Brann ble litt passive og tamme som hjalp oss inn i matchen. Samtidig får vi en litt heldig goal som spretter vår vei, og vi har flaks i enkelte situasjoner mot slutten av kampen. Jeg er bare veldig lettet over dette poenget, sier Vegard Hansen til Fotballnerd.no.

Albin Sporrong ble utvist etter to gule kort like før pause. Vegard Hansen innrømmer at utvisningen kan være forståelig, samtidig som han erkjenner at det er en tvilssituasjon.

– Jeg håpet at han ikke skulle dra frem kortet. Jeg så han tenkte seg litt om, og det var jo en tvilssituasjon så jeg skal ikke si at det ikke var noe kort. Det var jo en overgang der Albin kom litt på etterskudd, så jeg tror ikke jeg skal bruke tid på å klage over det kortet der. Det er dommeren som tar beslutningen der, og det føltes litt ut som 50/50 om han tar opp det andre gule der, innrømmer MIF-treneren.

Mjøndalen gikk til pause på 0-1 og en mann mindre i sesongens viktigste kamp. Vegard Hansen forklarer at de brukte pausen godt til å få liv i kampen igjen.

– Vi ble inspirert av Viking i går, som også havnet under med en mann mindre. Ting kan skje i fotballkamper. De kunne fått en utvisning. Vi kunne fått et mål, og de kunne bli litt passive. Ofte forandrer kampbildet seg med en utvisning. Laget som ligger under og har en utvisning senker ofte skuldrene, og føler at de ikke har noe å tape. Det så jeg også litt tendenser til. Vi turte mer og var rett og slett mye bedre i 2.omgangen. Kamper er ikke over selv om man er en mann mindre. Det gjelder å hviske ut den fordelen de har, sier Hansen til Fotballnerd.no.

MIF-treneren var mektig imponert over hvordan laget stod frem og viste karakter og moral i andreomgangen på Consto Arena.

– Jeg sa til guttene at dette var godt gjort. Fantastisk moral og innstilling, innsats og duellkraft. Det poenget her var ekstremt viktig, og jeg tror også at denne opplevelsen var viktig. Det var en gjeng her nå som var ganske fornøyd med seg selv her. Dette er noe vi kan bygge på nå fremover også, sier Vegard Hansen og innrømmer at sluttminuttene var vonde å følge fra siden.

– Det var helt grusomt. Vi slapp dem til for mange muligheter, og det var noen enorme muligheter også. Det trykker i brystet nå. Dette er nok ikke sunt. Det var utrolig nervepirrende. Konsekvensene av en Brann-scoring mot slutten ville vært fatal, sier Hansen til Fotballnerd.no.

Nå venter en landslagspause og to uker til neste seriekamp borte mot Haugesund. Hansen er tydelig på at de skal bruke pausen godt for å mobilisere inn mot en tøff bortekamp på Haugesund stadion.

– Vi skal få roet oss litt, og få trent godt i to uker. De får et par fridager nå, og et par fridager til helgen. Så skal vi trene godt nå i to uker, og det blir veldig deilig. Det er fint å gå inn i denne pausen med å være med kontra det å ligge seks poeng bak, avslutter Hansen til Fotballnerd.no.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -