Før helgens runde i La Liga

216

Mange interessante oppgjør i la liga helgen, men først litt andre saker. James Rodriguez ble tatt i 200 km/t på vei til trening i går. Blir vel noen måneder uten førerkort på unge James. Fra Madrid ellers så går det sterke rykter om at Isco er på god vei til Manchester City. Han har lenge vært koblet dit, og han er ikke fornøyd med situasjonen i Real Madrid.

Lørdagens kamper inneholder et lokaloppgjør i Barcelona. Espanyol mot Barcelona, et oppgjør som alltid lever sitt eget liv, selv om storebror Barcelona alltid er favoritten og har statistikken med seg. Barcelona er i god form for tiden, og vil stille med sine beste. Dette er også siste kampen der sanksjonen fra Fifa gjelder. Det betyr at fra neste oppgjør er Arda Turan og Aleix Vidal  også klare for spill.

Atletico Madrid tar i mot bunnlaget Levante. Alt annet enn en klar hjemmeseier her vil være en stor overraskelse, ikke så mye mer å si om det.

I lørdagens sene kamp får Malaga besøk av Celta Vigo. Jeg har lenge vært forundret over den dårlige starten Malaga har hatt på denne la liga sesongen. De lå sist på tabellen lenge, men har hatt en god periode i det siste og vunnet de 3 siste kampene og før der hadde de 2 uavgjorte. Med dette har de klatret til 11 plass. Celta har ikke helt klart å holde på formen fra starten av sesongen, men de er fremdeles i en god posisjon selv om de tapte siste kamp hjemme. Det skal bli en knalltøff kamp om å kapre 4. plassen i la liga. Celta er et av lagene som bør være med i den kampen.

- Annonse -

Søndagen ser slik ut:

Rayo Vallecano mot Real Sociedad. To lag som sliter langt nede på tabellen. Rayo er etter min oppfatning bedre en tabell situasjonen skulle tilsi. De kommer fra 2 kamper mot hhv. Real Madrid og Aletico Madrid. Mot Real fikk de 2 mann utvist og tapte 10-2. Mot Atletico holdt de nesten inn, men tapte 2-0 etter veldig sene scoringer. Real Sociedad ligger bare 2 poeng foran med 16. Rayo vil komme seg over nedrykkstreken med seier her. Jeg tror de kan klare det.

Granada mot Sevilla, et klassisk andalusisk oppgjør. Granada sliter som alltid nederst på tabellen. Sevilla har hatt en svak start på sesongen, men har begynt å klatre på tabellen og bør ta full pott her om de skal henge med i kampen om 4. plassen. Det andre laget fra Sevilla; Betis tar i mot Eibar. Ingen av lagene kan skryte av noen stor form de siste kampene. Det har blitt veldig lite poeng på begge. Eibar startet sesongen veldig bra, men har begynt å føle på nivået nå.

Atletic Club Bilbao får besøk av Las Palmas og jeg forventer her en grei hjemmeseier. Las Palmas har ennå ikke vunnet en bortelamp i la liga denne sesongen, og det er ikke sannsynlig at de gjør det nå heller.

Deportivo La Corona tar i mot Villareal på Riazor. Dette er et spennende oppgjør mellom to lag som definitivt kjemper om Europacup plasser neste sesong. Utgangspunktet er Villareal på 4. plass med 33 poeng og Deportivo på 6. plass med 27 poeng. Deportivo taper sjelden, men de spiller mye uavgjort.

Rundens største kamp i la liga må sies å være Valencia mot Real Madrid. Valencia ligger på en skuffende 10. plass. Ny manager i Gary Neville. De har ikke vunnet siden borteseieren mot Celta den 7.november. Negredo er tilbake og sammen med Alacer er de i stand il å score. Det skal bli tøft for Valencia å vinne denne kampen, men det er aldri lett for noen å komme til Mestalla. Real Madrid har vel kommet over de fleste av skadeproblemene sine, men det er fremdeles noe tynt i bakre rekker, vi får se om Ramos er tilbake, de betyr mye. Han trente med laget i går (1/1) der også Martin Ødegaard var en del av gruppen. 3 Castilla spillere er kalt opp for kampforberedelsene.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -