Før Premier League-runden mandag 28.desember

155

Før Premier League-runden mandag 28.desember

En Boxing Day med flere overraskelser er over, men det sparkes i gang ny runde allerede på mandag, bare to døgn senere. Her får du en forhåndsomtale av runden med litt statistikk og noen små tips.

Åtte av kampene spilles mandag 28.desember, mens Leicester – Manchester City spilles 29.desember og Sunderland – Liverpool 30.desember. De to sistnevnte kommer vi tilbake til senere.

Watford – Tottenham mandag 28.desember 16.00 TV2 Sport Premium

Watfords siste kamper:

Aston Villa 2-3 Watford
Watford 2-0 Norwich
Sunderland 0-1 Watford
Watford 3-0 Liverpool
Chelsea 2-2 Watford

- Annonse -

4-1-0

Med 4 strake seire i lomma dro Watford til Stamford Bridge og hentet en sterkt bortepoeng på Boxing Day. Laget er enda nr.7 i Premier League og når Tottenham kommer på besøk blir det fest.

Det var selvsagt spiss-duoen Troy Deeney og Odion Ighalo som fikset målene i 2-2 kampen mot Chelsea. Duoen har stått bak 19 av Watfords 23 scoringer denne sesongen. En mildt sagt oppsiktsvekkende statistikk, selv om Watford legger opp mye av sitt angrepsspill etter disse to. I tillegg står Deeney og Ighalo med henholdsvis 4 og 2 målgivende hver. De står enkelt og greit bak det meste fremover.

Det skal sannsynligvis ikke være flere skader enn Joel Ekstrand i Watford-troppen, men med 48 timer mellom kampene er det alltid fare for at det kan være noe smårusk.

Tottenhams siste kamper:

Tottenham 0-0 Chelsea
WBA 1-1 Tottenham
Tottenham 1-2 Newcastle
Southampton 0-2 Tottenham
Tottenham 3-0 Norwich

2-2-1

Solide Spurs med en oppskriftsmessig 3-0 seier over Norwich på Boxing Day. Harry Kane var i full fyr på denne tiden av året forrige sesong, og med to scoringer mot Norwich kan han finne samme flyten denne jula også.

Men det blir ikke lett mot et tett Watford-lag. Watford har bare sluppet inn 6 mål hjemme på Vicarage Road denne sesongen og hatt hele 6 clean sheets også. Det er bare de to bortesterke lagene Crystal Palace og Arsenal, samt Manchester United som har scoret mål borte mot Watford denne sesongen. Kane & co vil få en tøff kamp.

Moussa Dembelè kan rekke denne kampen, mens Pritchard og N’Jie garantert er ute.

Tips: 1X 1.70 (Betsafe)

Tror Watford fortsetter den gode formen, og tror de minst vil klare uavgjort her.

WBA – Newcastle mandag 28.desember 16.00 TV2 Sport Premium 2

WBA’s siste kamper:

West Ham 1-1 WBA
WBA 1-1 Spurs
Liverpool 2-2 WBA
WBA 1-2 Bournemouth
Swansea 1-0 WBA

0-3-2

West Bromwich har ikke holdt nullen siden 1-0 seieren over Norwich 24.oktober. Det er åtte kamper uten clean sheet, og er det noen som er misfornøyd med det, så er det manager Tony Pulis.

Lagene hans er kjent for et få antall baklengs-mål. Derfor tror jeg det er her fokuset ligger på The Hawthorns inn mot denne kampen. De må tilbake til suksess-oppskriften med mange clean sheets igjen, for dette er ikke et lag det lukter 3-4 mål av hver kamp. De har i tillegg vært svake på hjemmebane denne sesongen, noe 2-2-5 er et godt bilde på. Laget er alltid tøft og vondt å møte, men det har blitt litt for enkelt å ta poeng fra de på The Hawthorns denne sesongen. På tide å brette om armene for Baggies-gutta.

James McClean og Salomon Rondon vil sone sin kamp nr.2 for de røde kortene de pådro seg mot Bournemouth uka før jul. Ellers er det bare Ben Foster som er rapportert som utilgjengelig på grunn av skade.

Newcastles siste kamper:

Crystal Palace 5-1 Newcastle
Newcastle 2-0 Liverpool
Tottenham 1-2 Newcastle
Newcastle 1-1 Aston Villa
Newcastle 0-1 Everton

2-1-2

Steve McClaren kjøpte seg litt etterlengtet arbeidsro etter seirene over Liverpool og Newcastle, mens de to siste kampene har igjen skapt litt mer hodebry for den tidligere England-sjefen.

Målet fra Evertons Tom Cleverley i overtidens siste sekund var naturligvis et hardt slag i trynet for Newcastle, og det stoppet rekken med 3 strake kamper uten tap. Til forskjell fra de siste kampene var Ayoze Perez og Mitrovic tilbake fra start mot Everton, og om de to fortsetter å nyte tillit sammen der fremme, kan de bli et meget skummelt spisspar. Potensialet er det i alle fall ingenting å si på.

Ingenting nytt er meldt fra om på skadefronten hos Newcastle. De forblir dermed den klubben med flest skader i Premier League med sine 10.

Tips: H 2.15 (Betsafe)

Everton – Stoke mandag 28.desember 16.00 TV2 Sport Premium 3

Evertons siste kamper:

Bournemouth 3-3 Everton
Everton 1-1 Crystal Palace
Norwich 1-1 Everton
Everton 2-3 Leicester
Newcastle 0-1 Everton

1-3-1

Det så ut til å gå mot nok et uavgjort-resultat for Everton på Boxing Day. Men etter litt flipperspill inne i Newcastles 16-meter og et hodestøt fra Tom Cleverley, så ble plutselig alle poengene med tilbake til Merseyside.

I en kamp hvor Everton burde ledet greit til pause, og hvor det haglet med sjanser begge veier i andre omgang, så fikk altså Everton til slutt uttelling i kampens aller siste sekund. Var dette vendepunktet i Evertons sesong, spurte de seg i TV2-studio. Kanskje. De klarte i fall å vippe en kamp de var best i til sitt favør, og det er noe som har vært sagt om Everton lenge. De må vinne vippe kampene til sin fordel, det har vært spilt alt for mange uavgjorte kamper.

Steven Naismith og James McCharthy returnerer kanskje til Everton-troppen. Ellers er det ingenting nytt å melde angående skader.

Stoke’s siste kamper

Sunderland 2-0 Stoke
Stoke 2-0 Man City
West Ham 0-0 Stoke
Stoke 1-2 Crystal Palace
Stoke 2-0 Man United

2-1-2

En ny storklubb ble beseiret på Britannia på Boxing Day da Stoke sendte Manchester United hjem med 2-0 i sekken.

Det gjerrige Stoke-laget har en nokså solid borte-statistikk å vise til denne sesongen, med 3-4-2 og 6-7 i målforskjell. Jack Butland har vært en åpenbaring denne sesongen og hadde et par strålende redninger mot Manchester United på Boxing Day også. Stoke on-Trent har høyst uoffisielt blitt omdøpt til Barcelona on-Trent, og det på grunn av deres store forvandling fra tiden under Tony Pulis med fysisk fotball, til en mer spillende stil med Bojan, Arnautovic, Affelay og Shaqiri i spissen. Kan de lage lage mer trøbbel for nok et vertskap når de reiser til Goodison Park?

Både Glenn Whelan og Geoff Cameron slet med noe rusk etter kampen mot United, og det er usikkert om noen av dem blir klare til denne kampen. Given, Crouch, Ireland og Muniesa er fortsatt ute.

Tips: X2 1.85 (Betsafe)

Med Stokes resultater på bortebane i bakhodet tror jeg 1.85 på X2 er et veldig godt spill. Everton har også vært variable på hjemmebane med 3-3-3.

Norwich – Aston Villa mandag 28.desember 16.00 TV2 Sumo

Norwich’ siste kamper:

Norwich 1-1 Arsenal
Watford 2-0 Norwich
Norwich 1-1 Everton
Man United 1-2 Norwich
Tottenham 3-0 Norwich

1-2-2

Seieren på Old Trafford ble dessverre ikke fulgt opp med en ny skalp på White Hart Lane på Boxing Day. Norwich ble et nummer for små for Harry Kane & co, men kampen som kommer mot Aston Villa er langt viktigere.

Norwich har ikke vært overbevisende hjemme på Carrow Road denne sesongen, men om de gjør slik manager Alex Neil uttalte for noen uker siden, at det skulle tilbake til den fotballen de spilte når de rykket opp, så kan det hende de finner en god flyt. De neste kampene er mot tabelljumbo Aston Villa nå, før de igjen har hjemmekamp den 2.januar mot Southampton.

Andre Wisdom er usikker, men mister sannsynligvis kampen. Matt Jarvis mister garantert kampen.

Aston Villas siste kamper:

Aston Villa 2-3 Watford
Southampton 1-1 Aston Villa
Aston Villa 0-2 Arsenal
Newcastle 1-1 Aston Villa
Aston Villa 1-1 West Ham

0-3-2

Villa klarte ikke å vinne nøkkelkampene mot Newcastle og West Ham heller, men de har i begge kampene vist lovende takter om ikke annet. Det hjelper dog lite, klubben er helt avhengige av poeng for å tette luka opp til de andre lagene i bunnen av tabellen. Det positive for Villa er at med unntak av Swansea, så var det ingen av de andre bunnlagene som tok tre poeng på Boxing Day.

Spillet har bedret seg under Remi Garde, men det hjelper egentlig svært lite når klubben er i en så desperat poeng-nød som det de er nå. Kanskje kom den franske manageren til klubben på feil tidspunkt, vanskelig å si, men det ser unektelig tøft ut for storklubben fra Birmingham om dagen. Ja, det er jo tross alt en stor klubb, det må vi ikke glemme. Det vil sannsynligvis bli en kamp hvor begge lag har lyst på alle poengene og begge lag kommer til å angripe. Villa på sin side har heller ikke noe annet valg, strengt tatt. De må vinne.

Carlos Sanchez måtte ut med skade mot West Ham, men det har ikke kommet noen nye rapporter rundt det. Micah Richards kjemper for å rekke kampen. Amavi og Gardner er enda ute.

Tips: Begge lagene scorer 1.90 (Betsafe)

I 75% av Norwich hjemmekamper har begge lag scoret, og i 67% av Villas bortekamper har begge lag scoret.

Crystal Palace – Swansea mandag 28.desember 16.00 TV2 Sumo

Crystal Palace siste kamper:

Palace 5-1 Newcastle
Everton 1-1 Palace
Palace 1-0 Southampton
Stoke 1-2 Palace
Bournemouth 0-0 Palace

3-2-0

Palace klatrer videre på Premier League-tabellen, selv med «bare» 0-0 mot et formsterkt Bournemouth på Dean Court.

Laget er nå nr.5 i Premier League og det er faktisk bare åtte poeng opp til Leicester som leder ligaen. Ørnene tar i mot Swansea til denne romjuls-kampen, og de fikk sin første seier på to måneder 2.juledag. Palace har ikke vært like sterke hjemme på Selhurst Park, som når de er ute på tur, og hjemme har de 4-1-4 denne sesongen. Skadeproblemer på flere viktige spillere gjør det heller ikke enklere når kampprogrammet er på sitt tetteste.

Stopperparet Dann og Delaney slet med noe smårusk etter kampen mot Bournemouth og det samme gjorde Patrick Bamford. Ellers vil Sako og Gayle være ut til over nyttår, mens Bolasie og Wikcham vil miste så mye som 3-4 uker. Det er med andre ord et veldig skadeplaget Palace.

Swanseas siste kamper:

Liverpool 1-0 Swansea
Swansea 0-3 Leicester
Man City 2-1 Swansea
Swansea 0-0 West Ham
Swansea 1-0 WBA

1-1-3

Endelig fikk Swansea seieren sin. Den første seieren deres siden 2-1 mot Aston Villa på Villa Park den 24.oktober. Dermed er den to måneder og sju kamper lange rekken uten seier endelig brutt.

Seieren over West Bromwich kan gi svanene det som trengs for å starte på en bedre rekke kamper enn det de har hatt hele høsten. Den midlertidige manageren Alan Curtis vil styre laget mot Palace også, og de har sett bedre ut etter at han tok over ansvaret. Allerede da de tapte 2-1 for Manchester City i hans første kamp så vi tendensene. Nå har de altså fått den etterlengtede seieren sin også. Så får vi se om det blir Curtis, Bielsa eller noen andre som overtar på Liberty Stadium på nyåret.

På skadefronten er det ingenting nytt å melde om fra Swansea.

Tips: H 2.10 (Betsafe)

Det er tross alt 5.plass mot 16.plass som møtes, og da er over 2 i odds meget bra på hjemmeseier til Palace her.

Manchester United – Chelsea mandag 28.desember 18.30 TV2 Sport Premium

Manchester Uniteds siste kamper:

Leicester 1-1 Man United
Man United 0-0 West Ham
Bournemouth 2-1 Man United
Man United 1-2 Norwich
Stoke 2-0 Man United

0-2-3

Nytt tap for Manchester United på Boxing Day, denne gangen mot Stoke. Klubben har nå 3 strake tap i ligaen og 7 strake uten seier, om man inkluderer Champions League. Louis van Gaal vil likevel lede laget mot Chelsea.

Manchester United har bare 22 scoringer fra 18 Premier League-kamper, noe som er klubbens laveste scoringssnitt siden sesongen 1989/1990. Og nå har også laget begynt å slippe inn mål. Hvor de hadde 8 baklengs og 8 clean sheets på de første 12 kampene, har det gått litt tråere den siste tiden med 8 baklengs på de siste 6 kampene. Det bør likevel nevnes at de bare har sluppet inn 3 mål hjemme på Old Trafford denne sesongen, så Chelsea vil neppe få noen «walk in the park», selv om van Gaals elever virker helt ute av det for øyeblikket.

Matteo Darmian er kanskje tilbake på benken for Red Devils, mens Bastian Schweinsteiger returnerer fra sin karantene. Ingenting nytt er rapportert ellers.

Chelseas siste kamper:

Tottenham 0-0 Chelsea
Chelsea 0-1 Bournemouth
Leicester 2-1 Leicester
Chelsea 3-1 Sunderland
Chelsea 2-2 Watford

1-2-2

Chelsea hadde en alle tiders mulighet til å få to strake seire. Dessverre misset Oscar straffen som ville gitt de blå 3-2 over Watford på Boxing Day.

Chelsea har ingen god statistikk på bortebane denne sesongen. De har bare vunnet èn og spilt to uavgjorte kamper på fremmed gress denne sesongen. Det de imidlertid har er en god innbyrdes-statistikk mot Manchester United. Chelsea har ikke tapt mot United på de siste seks oppgjørene de i mellom, og de har vunnet fire av disse. I fjor var de veldig nære seieren på Old Trafford, men Robin van Persie utlignet på overtid for de røde djevlene. Mye tilsier at Chelsea ville gjøre livet surt for van Gaal og United også denne gangen.

Radamel Falcao er den eneste som mister kampen på grunn av skade, mens tomålsscorer fra kampen mot Watford, Diego Costa, må stå over med gule kort.

Tips: B (spill uten uavgjort) 2.10 (Betsafe)

Ingen av disse lagene fremstår som veldig sterke om dagen, men der hvor pilen peker nedover for Manchester United, så peker den kanskje litt mer oppover for Chelsea.

 

Arsenal – Bournemouth mandag 28.desember 18.30 TV2 Sport Premium 2

Arsenals siste kamper:

Norwich 1-1 Arsenal
Arsenal 3-1 Sunderland
Aston Villa 0-2 Arsenal
Arsenal 2-1 Man City
Southampton 4-0 Arsenal

3-1-1

Arsenal ble ropt ut til meget seriøse tittelkandidater på sosiale medier da de slo Manchester City et par dager før jul. På Boxing Day var de tilbake med beina godt plantet på bakken igjen, da de ble nedsablet med 4-0 av Southampton. Det er vanskelig å finne lag som skiller seg ut i Premier League denne sesongen.

Mesut Øzil har servert assist på assist denne sesongen, men mot Southampton ble han fullstendig spist opp av Southamptons Victor Wanyama. London-laget skapte knapt målsjanser på St.Marys og 4-0 resultatet kom som et sjokk på de fleste av oss, da ingen hadde sett for seg at formsvake Southampton skulle slå liga-toeren så klart. The Gunners bør likevel ha få problemer med å slo Bournemouth hjemme og det er garantert en revansjesugen gjeng som tar i mot Eddie Howe og hans spillere.

Arsenals skadeliste er ikke noe forandret siden sist og Arsene Wenger har ikke veldig mange muligheter til å rotere troppen gjennom jule-programmet.

Bournemouths siste kamper:

Bournemouth 3-3 Everton
Chelsea 0-1 Bournemouth
Bournemouth 2-1 Man United
WBA 1-2 Bournemouth
Bournemouth 0-0 Crystal Palace

3-2-0

Ett poeng hjemme mot bortesterke Crystal Palace er ingenting å være misfornøyd med for The Cherries. Den lille klubben fra sør-kysten har nå seks strake kamper uten tap.

Det er med andre ord et mannskap med en enorm selvtillit som reiser til London og Emirates Stadium. Bournemouth har 3-1-5 og 12-19 på bortebane denne sesongen, men 7 av disse poengene er tatt på de siste 3 bortekampene. Det skal godt gjøres om de drar til Emirates og stjeler poeng fra Arsenal også, men man utelukker absolutt ingenting denne sesongen. Det blir nok i alle fall et severdig oppgjør med to lag som spiller flott fotball.

Bournemouth medisinske apparat har fortsatt nok å henge fingrene sine i. Skadelista teller 7 mann og det er ikke kommet noe nytt fra Eddie Howe & co foran denne kampen. Joshua King var ikke med i troppen mot Palace, men det kan fort være at han er med nå.

Tips: Antall mål O 2.5 1.65 (Betsafe)

West Ham – Southampton mandag 28.desember 16.00 TV2 Sport Premium 3

West Hams siste kamper:

West Ham 1-1 WBA
Man United 0-0 West Ham
West Ham 0-0 Stoke
Swansea 0-0 West Ham
Aston Villa 1-1 West Ham

0-5-0

Det ble nok en uavgjort for West Ham da de gjestet Villa Park på Boxing Day. Det mest gledelige fra den kampen var vel at de scoret mål igjen, etter tre målløse kamper.

At Hammers skulle slite mer uten Payet, Lanzini & co var vel forventet, men at de skulle slite så mye som det der har gjort er bekymringsverdig. De har nå gått 8 kamper og over to måneder uten seier. På denne tiden har de bare scoret 4 mål. Skrekkelig svakt fra et lag som strålte og spilte veldig severdig fotball i sesongens to første måneder. Selv om Southampton ikke har vært like gjerrige som forrige sesong, blir fort tøft nok for West Ham i denne romjuls-bataljen.

Aaron Cresswell og James Tomkins måtte begge ut med skader på Boxing day, men det er usikkert hvor alvorlige disse er. Ellers er Andy Carrol kanskje klar igjen, men han starter neppe.

Southamptons siste kamper:

Manchester City 3-1 Southampton
Southampton 1-1 Aston Villa
Crystal Palace 1-0 Southampton
Southampton 0-2 Tottenham
Southampton 4-0 Arsenal

1-1-3

Endelig kom seieren for Southampton igjen, og hvilken seier! Med 4-0 seieren over Arsenal gjorde Saints slutt på den stygge rekken med fem kamper på rad uten seier, hvor de forøvrig hadde tapt fire av de fem.

Nå blir det spennende å se om Arsenal-kampen var et blaff, eller om Koeman og gjengen kan stabilisere seg på det nivået vi vet de kan være på. De var ett av Premier Leagues mest gjerrige lag forrige sesong, men har slitt litt mer denne sesongen. Kanskje naturlig når Clyne, Alderweireld og Schneiderlin er borte, men de beste kampene deres denne sesongen har vist hvor bunnsolide de fortsatt kan være. Bortekampen mot et formsvakt West Ham er en ypperlig mulighet til ny seier for Claus Lundekvams gamle klubb.

Det er ikke meldt om noe nytt på skadefronten i Southampton, men Graziano Pellè måtte gi seg på oppvarmingen foran Arsenal-kampen og det er usikkert hvordan tilstanden hans er inn mot denne kampen.

Tips: B 2.25 (Betsafe)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -