Før runden: Tøff test for Mainz, nedrykksoppgjør i Hoffenheim

301

Det er duket for årets første midtukerunde, eller «englische Woche», som tyskerne kaller det. To kamper spilles tirsdag, mens de resterende syv spilles onsdag. Høytflyvende Mainz får virkelig testet nivået sitt når de møter Bayern München på Allianz Arena onsdag kveld, mens Bayer Leverkusen har en god mulighet til å komme tilbake på vinnersporet igjen når de tar imot Werder Bremen. De to nedrykkskandidatene Hoffenheim og Augsburg møter hverandre onsdag kveld, mens Borussia Mönchengladbach tar imot Stuttgart til det som kan bli en meget innholdsrik kamp på Borussia-Park.

Tirsdag 01.03 kl. 20.00:

  • Hannover 96 – Vfl Wolfsburg (HDI-Arena):

De to Niedersachsen-lagene Hannover og Wolfsburg møtes til duell i Hannover i en kamp hvor begge lag sårt trenger poeng. Hannover vant endelig igjen i helga da de tok en noe overraskende seier mot formlaget Stuttgart. Seieren var Hannovers første under trener Thomas Schaaf, som tok over like før nyttår. Laget ligger fortsatt på sisteplass i Bundesliga, men avstanden opp til sikker plass er nå krympet til 6 poeng. Som ventet tapte Wolfsburg hjemme mot Bayern München i helgen. Den viktige midtstopperen Naldo skadet seg alvorlig i kampen, og flere medier melder nå at brasilianeren kommer til å miste resten av sesongen. Naldo er siste tilskudd på en allerede lang skadeliste for Wolfsburg. Keeper David Benaglio, Joshua Guilavogui, Daniel Caligirui, Bas Dost og Sebastian Jung er alle blant spillerne på Wolfsburgs skadeliste. Hannover har på sin side kun Leon Andreasen, Charlison Benschop og Uffe Bech på skadelisten, i tillegg til at Hugo Almeida er suspendert. Wolfsburg skal være sterke nok til å slå Hannover, men den svake borteformen deres lover dårlig foran kampen. I tillegg viste Hannover i helgen at de faktisk kan vinne fotballkamper. Tips: U.

  • FC Ingolstadt – 1. FC Köln (Audi-Sportpark):

Tabellnaboene Ingolstadt og Köln møter hverandre i tirsdagens andre kamp i Bundesliga. Hjemmelaget befinner seg på en fin 9. plass, kun ett poeng foran Köln. Ingolstadt fikk kritikk fra flere Hamburg-spillere etter at lagene spilte 1-1 mot hverandre i helgen. Det er ikke første gang denne sesongen Die Schanzer kritiseres for å ha en enkel og kjedelig spillestil, men det har vært lite å si på poengfangsten til den nyopprykkede klubben. Forøvrig fikk den norske keeperen Ørjan Nyland sjansen mot Hamburg. Köln er nok også temmelig tilfredse med å ligge komfortabelt midt på tabellen etter ar de flere sesonger tidligere har vært en jojo-klubb som har rykket opp og ned mellom Bundesliga og 2. Bundesliga. Gjestene har nå tapt to kamper på rad, og ønsker å få en slutt på tapsrekka mot Ingolstadt. Hjemmelaget mangler kun Tobias Levels, mens gjestene mangler spissen Simon Zoller. Det blir nok en tett og jevn affære på Audi-Sportpark denne tirsdagskvelden. Tips: U.

- Annonse -

Onsdag 02.03 kl. 20.00:

  • Bayern München – Mainz 05 (Allianz Arena):

Onsdagen byr på flere interessante oppgjør, men det kanskje mest interessante finner sted på Allianz Arena mellom Bayern München og Mainz. Bortelaget er for alvor med i kampen om en Champions League-plass, og det er kun målforskjell som skiller dem fra Borussia Mönchengladbach på 4. plass. Søndag tok Mainz en meget sterk seier hjemme mot Bayer Leverkusen, men serieleder Bayern München er en enda tøffere oppgave for Die Nullfünfer. Bayern cruiser mot nok et seriegull under Pep Guardiola, og de viste nok en gang sin overlegenhet da Wolfsburg ble slått på bortebane i helgen. Hjemmelaget sliter fortsatt med skade i de bakre rekker, mens gjestene må klare seg uten blant andre Stefan Bell og Yoshinori Muto. Dette har potensialet til å bli en meget spennende fotballkamp mellom to veldig gode lag, og det blir nok ingen enkel kamp for Bayern. De har likevel mer enn nok kvalitet i laget til å slå Mainz. Tips: H.

  • Sv Darmstadt – Borussia Dortmund (Merck-Stadion am Böllenfalltor):

Darmstadt plukket et viktig poeng mot nedrykksrival Werder Bremen i helgen, men nå kommer topplaget Borussia Dortmund på besøk. Gjestene viste styrke og vinnervilje da de snudde det som så ut til å bli tap til 3-1-seier mot Hoffenheim på søndag. Avstanden opp til Bayern München på førsteplass er fortsatt på 8 poeng, mens luka ned til Hertha Berlin på tredje er på komfortable 15 poeng. Darmstadt må på sin side begynne å passe seg for nedrykksstreken. Avstanden ned til Werder Bremen på playoff-plassen er kun 4 poeng. Heldigvis for hjemmelaget er høyreback György Garics eneste spiller på skadelisten. Dortmund måtte klare seg uten kaptein Mats Hummels mot Hoffenheim, men det er en viss mulighet for at han rekker kampen på onsdag. Sokratis Papasthatopoulos er fortsatt skadet. Borussia Dortmund skal likevel ta en grei borteseier her. Tips: B.

  • Hertha Berlin – Eintracht Frankfurt (Olympiastadion):

Hertha Berlin vant endelig igjen på fredag etter å ha gått 5 kamper uten seier i serien, da Köln ble slått 1-0. Gjestene tok et viktig poeng hjemme mot Schalke på søndag, men de er langt fra trygge. Det er fortsatt kun 2 poeng ned til Werder Bremen på playoff-plassen. Hertha ligger fortsatt på 3. plass, 3 poeng foran Borussia Mönchengladbach på fjerde. Langkamp og Allagui er begge ute for vertene, mens gjestene må klare seg uten blant andre Carlos Zambrano, som skadet seg i søndagens oppgjør mot Schalke. Dette bør bli en hjemmeseier for Champions League-jagende Hertha. Tips: H.

  • 1899 Hoffenheim – FC Augsburg (Wirsol Rhein-Neckar-Arena):

Unge Julian Nagelsmann og Hoffenheim var nære ved å ta en skalp mot Dortmund på søndag, men Dortmund snudde det i siste liten, blant annet etter at Hoffenheims midtbanespiller Sebastian Rudy fikk et kontroversielt rødt kort. Rudy er dermed uaktuell til onsdagens oppgjør mot nedrykksrival Augsburg. Det samme er norske Tarik Elyonoussi, som ikke har spilt noen sentral rolle for Hoffenheim denne sesongen. Bortelaget Augsburg, som røk ut av Europa League mot Liverpool sist uke, tok et meget sterkt poeng hjemme mot Borussia Mönchengladbach på søndag. Da scoret den islandske spissen Alfred Finnbogason sitt første mål for klubben. Gjestene har forøvrig hele 7 spillere på skadelisten. Dette blir nok et tett og jevnt oppgjør mellom to lag som kjemper for å unngå nedrykk. Hoffenheim har sett bedre ut etter at Nagelsmann tok over treneransvaret, men ligger fortsatt nest sist. Augsburg har en margin på fire poeng ned til playoff-plassen og er fortsatt involvert i nedrykksstriden. Tips: U.

  • Bayer Leverkusen – Werder Bremen (BayArena):

Bayer Leverkusen gikk på et skuffende tap mot Mainz i helgen, men får en gylden mulighet til å rette opp skuffelsen når nedrykkskandidat Werder Bremen kommer på besøk. Gjestene plukket ett poeng mot Darmstadt på lørdag, men som tidligere nevnt ligger laget fortsatt på playoff-plass. Til tross for tapet mot Mainz er Leverkusen for alvor med i kampen om en Champions League-plass neste sesong, og avstanden opp til Mönchengladbach på 4. plass er kun ett poeng. I mellom der ligger nettopp Mainz, som har like mange poeng som Gladbach. Leverkusen sliter med skade i midtforsvaret, og både Ömer Toprak og Kyriakos Papadopoulos er ute. Også de offensive spillerne Stefan Kiessling og Kevin Kampl er uaktuelle for onsdagens kamp. På den positive siden skal Lars Bender være tilbake på treningsfeltet, men det spørs om han er spilleklar til onsdag. Werder Bremen har på sin side hele 8 spillere på skadelisten, og til tross for sine skadeproblemer skal Leverkusen ta alle tre poengene her. Tips: H.

  • Borussia Mönchengladbach – Vfb Stuttgart (Borussia-Park):

Det kan bli en meget underholdende kamp når Borussia Mönchengladbach tar imot Stuttgart på Borussia-Park. Begge lag kommer fra noe skuffende resultater i helgen, noe de begge selvfølgelig ønsker å rette opp her. Mönchengladbach har vært suverene hjemme på Borussia-Park denne sesongen, men det har skurret en del på bortebane. Vertene er et av mange lag som kjemper om å komme til Champions League neste sesong, og laget ligger foreløpig på 4. plass. Gjestene var det store formlaget i Bundesliga før de tapte 2-1 mot Hannover på lørdag. Etter å ha vært dypt involvert i nedrykksstriden før jul har de nå komfortable 7 poeng ned til playoff-plassen. Forsvarsskader er et problem også for Gladbach, men på den positive siden var Roel Brouwers tilbake på benken mot Augsburg i helgen. Stuttgart mangler kun langtidsskadde Danie Ginczek, samt Federico Barba og Timo Baumgartl. Dette kan fort bli en meget underholdende affære, men Gladbachs sterke hjemmform bør sørge for at alle tre poengene blir i Mönchengladbach. Tips: H.

  • Schalke 04 – Hamburger SV (Veltins Arena):

Sist uke ble en skuffelse for Schalke, som både røk ut av Europa League og kun klarte 0-0 mot dumpekandidat Eintracht Frankfurt. Gjestene tok på sin side ett poeng mot Ingolstadt i det som etter hvert ble en frustrerende kamp for Hamburg. Schalke bør ha tre poeng her for å kunne ta innpå lagene foran i kampen om Champions League-plassene. Det må de gjøre uten blant andre Leon Goretzka og Eric Choupo-Moting. Hamburg, som har spilt to nedrykks-playoffer på rad, ligger komfortabelt midt på tabellen. Gjestene har også en sterk bortestatistikk denne sesongen, og har heller ikke store skadeproblemer. Albin Ekdal, Michael Gregoritsch og Philipp Müller er de tre som er uaktuelle for Hamburg. Hamburg kan fort stikke av med poeng her, men om Schalke spiller på sitt beste skal de vinne denne. Tips: H.

Skadenytt er hentet fra transfermarkt.com

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -