Hallgrimsson: «Jeg tror fotballen har samlet nasjonen tettere»

153

Islands assistenttrener Heimir Hallgrimsson sier at lagets spillere ennå ikke vet hvor stor betydning deres prestasjon i EM har for landet, og at deres liv blir endret for alltid. Han takket også fansen for en fantastisk støtte.

 

Etter fem poeng i gruppespillet og 2-1 mot England i åttedelsfinalen, ble det slutt for Island i går kveld med 2-5-tap for vertsnasjonen Frankrike. Det har snudd ting nesten på hodet i den lille øystaten med litt over 330.000 innbyggere.

 

- Annonse -

«Jeg tror deres prestasjon vil synke skikkelig inn om noen få dager når de starter å lese aviser og hva som har blitt skrevet. Du mister alt som foregår i media når du er på en turnering og du ser ikke tv, særlig ikke islandsk tv. Så det tror jeg vil synke inn raskt nå etter at vi er utslått,» sier Hallgrimsson.

 

Håper tap bli tilgitt

 

 «Dette vil endre livene deres. Det er bare å vente og se. Islendingene er virkelig stolte over det vi har prestert og det kan man se tydelig både i forhold til hvor mange som støttet laget i Frankrike og hvor mange som kom sammen i Reykjavik og andre steder for å se kampene.»
«Jeg tror fotballen har samlet nasjonen tettere og det er fantastisk når du er en del av en gjeng som gjør det.»
Når laget returnerer til Reykjavik, håper Hallgrimsson at 2-5-tapet mot Frankrike blir tilgitt.
«Forhåpentligvis vil de ikke kaste egg på oss,» spøker assistenttreneren i intervjuet gjengitt på goal.com.
«Jeg må takke fansen for hvordan de verdsetter spillerne, og det er også fantastisk å se hvordan spillerne verdsetter fansen. Det er artig at når vi taper 2-5 og alle franskmennene har gått hjem, så er den islandske fansen fortsatt inne på stadion og jubler for laget. Det er fantastisk.»
«Jeg er stolt over å være islending, ikke bare på grunn av det spillerne har prestert, men spesielt supporterne,» sier Hallgrimsson.
VM-kvalifisering
Islands hovedtrener, svensken Lars Lagerbäck, er nå ferdig etter fire og et halvt år i jobben. Det er deltidstannlegen Hallgrimsson som nå blir Islands hovedtrener og starter VM-kvalifiseringen til høsten.
Lagerbäck tror framtiden til Island på fotballbanen er lys.
«Jeg var litt mot å utvide EM til 24 lag, men jeg har begynt å få en annen mening nå. Hvis du ser på internasjonal fotball slik jeg har erfart det, har stadig flere lag spillere i gode ligaer. Man kan alltid diskutere om turneringen er for lang, men når du ser hvor mye PR som er garantert med mesterskap så er det veldig bra for fotballen. Hvis du ser på Europa og de forskjellige lagene som presterer godt til forskjellige tidspunkt, så har det utviklet Europa til et fotball-kontinent,» sier Lagerbäck.
Unge spillere
For Island betyr prestasjonen også en god del økonomisk, og den svenske treneren tror det vil hjelpe Island slik at dette ikke bare blir et øyeblikk. Han mener framtiden er god for det islandske landslaget.
«Det er alltid tøft på dette nivået. Hvis du ser på VM-kvalifiseringen så har Island kommet i en tøff gruppe. Men hvis du ser på alderen til spillerne i troppen, så ser framtiden veldig lys ut. De yngste guttene som har spilt veldig lite eller ingenting i EM, er talentfulle spillere. Inntektene fotballforbundet (KSI) får fra dette mesterskapet, kan bli satt av til fotballprosjekt for å utvikle unge spillere,» sier Lagerbäck.
I VM-kvalifiseringen skal Island møte Kroatia, Ukraina, Tyrkia og Finland. Island starter jakten på VM-plass i Russland borte mot Ukraina i Kiev 5. september, og første hjemmekamp er mot Finland 6. oktober.
Bilde: Birkir Bjarnason og Island tok sitt eventyr i EM helt til kvartfinalen. (Foto: Wikimedia Commons)

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -