Fotballfamilien skuffet over regjeringen

370
Erik Dalen er trener for Sørmarkå Fotballklubb. Foto; Privat

Klubber, spillere og trenerne i breddefotballen over hele Norge er svært skuffet etter at regjeringen fortsatt ikke åpner for kontakttrening for breddefotballen i trinn 2.

Det har nå gått 14 måneder uten kontakttrening for breddefotballen. Det er fortsatt ikke kommet noe lys i tunellen for de rundt 50.000 spillerne i breddefotballen.

-Studenter sliter psykisk
Erik Dalen i Sørmarkå Fotballklubb i Rogaland setter ord på det mange føler. Han har sendt et brev til stort sett alle lokalfotballklubbene i Rogaland der han ber klubbene om å trosse rådet om ikke å spille fotball med kontakt

Han uttalte seg først til Stavanger Aftenblad, men snakker også med Fotballnerd.no. Dalen er trener for et lokalt fotball-lag bestående av blant annet studenter og er svært bekymret.

- Annonse -

-Jeg har flere studenter fra andre byer på laget mitt. De har kommet til meg og sagt at de sliter veldig med å motivere seg siden de ikke får spille fotball, sier Dalen til Fotballnerd.no.

-Hva må vi gjøre?
Han lurer på hva som skal til for å få regjeringen til å forstå at breddefotballen er viktig for folkehelsen.

-Jeg er hovedsakelig frustrert over at regjeringen tar vurderingene på et tynt grunnlag. Da kommuner stengte ned for salg av alkohol, så reiste folk til andre kommuner for å drikke. Og da Vinmonopolet skulle stenge stod folk i kilometer lang kø for å handle, da snudde regjeringen og åpnet etter to dager. Hva må vi i breddefotballen gjøre for å bli forstått, spør Dalen.

NFFs visepresident: -Umulig å forstå logikken
Visepresident i NFF, Ane Guro Skaare-Rekdal, deler den store frustrasjonen rundt om i Fotball-Norge.

Hun uttalte seg til Norges Fotballforbunds nettsider i dag. Fotballnerd.no har vært i kontakt med Skaare-Rekdal og fått tillatelse til å gjengi det hun sa der.

-Reaksjonene blant klubbene nå vil være massive og det skjønner jeg veldig godt. Det vil være umulig å forstå logikken i dette. Dette kan føre til en voldsom økning i uorganisert fotball der man spiller utenfor vår og helsemyndighetens kontroll. Vi har mistet en mulighet til å ha aktiviteten på en kontrollert og god måte, som vi hadde klart hvis vi hadde fått startet. Dette er et eksempel på dårlig smittevern, sier Skaare-Rekdal og fortsetter.

-Klubbene har vært gode på smittevern og virkelig vist at de håndterer smittevern på en god måte. Vi har ønsket å være en partner i myndighetenes smittevernarbeid, og ikke minst brenner vi for å bidra til god folkehelse i en tid der unge voksnes mentale helse er satt under stort press, sier NFFs visepresident Ane Guro Skaare-Rekdal.

Kritisk Solbakken
Landslagssjef Ståle Solbakken uttaler seg også kritisk til at breddefotballen ikke kan åpnes nå i et intervju med TV 2.

–Respekten for énmetersregelen er stor, og vil bli enda større hvis man hadde åpnet for breddeidrett og breddefotball. Da ville motivasjonen for å overholde det regjeringen og faginstansene sier blitt enda større, sier Solbakken, og fortsetter:

–Nå som slitasjen er som størst er det viktig å gi en gulrot, og det er veldig tvilsomt om smittesituasjonen ville forverret seg av dette. Men nå tror jeg kanskje det får en motsatt effekt: at folk begynner å opponere, og lage tilstelninger som gjør at det blir uoversiktlig, i stedet for at man har kontroll i organiserte former, sier Solbakken til TV 2.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Fotball diskuterer du også i Facebook-gruppen: Vi som elsker fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -