Fotballforbundet og Fotball Media stevner TV2

181

Norges Fotballforbund, NTF og Fotball Media tok i går ut stevning mot TV 2, det skriver Norges Fotballforbund på sine nettsider.

Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF) har gitt medierettighetene til Eliteserien og OBOS-ligaen for perioden 2017 – 2022 til Discovery Networks Norway. Rettighetene går igjennom Fotball Media AS. Rettighetene gir blant annet opptak, overføringer og videreformidling av lyd og bilder fra kampene i både Eliteserien og OBOS-ligaen.

TV2 har valgt å fortsette med sitt konsept FotballXtra på TV2 Zebra, hvor dem har vist både scoringer og høydepunkter samtidig som kampene gikk underveis. Hvor  de hver halvtime lagt inn «Sportsnyhetene» på Zebra samtidig som kampene pågår. TV2 skal også ha sendt utdrag fra kampene på sine nettsider. Nå hevder NFF, NTF og Fotball Media at TV 2 ved å gjøre det på denne måten, ikke forholder seg til reglene. Nå krever de at TV2 ikke kan vise høydepunkter fra kampene før de er ferdig spilt.

– TV 2 bryter etter vår oppfatning med et regelverk som i utgangspunktet er ment for å sikre allmennhetens behov for informasjon ved å gi fjernsynsselskap tilgang til å sende korte utdrag fra begivenheter av stor interesse for allmennheten i generelle nyhetssendinger. Ved å avbryte FotballXtra med sportsnyheter en rekke ganger innenfor programflaten er formålet i realiteten å sikre mer innhold og seere til studiosendingen, og dette bryter med norsk fotballs medierettighetene og de eksklusive rettighetene norsk fotball har solgt til Discovery, sier daglig leder i Fotball Media, Knut Kristvang.

- Annonse -

Hevder de har lov å vise klipp fra kampene

TV2 mener på sin side at det har rett til å vise utdragene som følge av den såkalte nyhetsretten. Den gir muligheter til å sende små klipp fra diverse kamper, og alt annet som er av stor allmenn interesse. NFF, NTF og Fotball Media sier de bestrider at TV 2s handlinger ligger innenfor nyhetsretten, og partene skal ennå ikke ha kommet til felles forståelse eller løsning ved den dialogen som har vært.

– TV 2s handlinger gjør det nødvendig å få domstolene til å trekke opp rammene for nyhetsretten, konkretisere hva som er en fornuftig balansering av folkets behov for informasjon, rettighetshavernes og medienes interesser. Vi mener TV 2s nåværende praksis er en utnyttelse som ligger langt utenfor det nyhetsretten gir grunnlag for. Vi ser blant annet fra andre land at nyhetsretten kun kan brukes som grunnlag for å sende utdrag fra kamper etter at de er ferdigspilt, påpeker Kristvang ovenfor nettavisen.no

Ønsker ikke å slippe taket

Forrige uke var nettavisen i kontakt med sportsredaktøren for TV 2, Vegard Jansen Hagen, som sier følgende til Nettavisen på spørsmål om FotballXtras satsing.

– Hevn vil ikke være et bra utgangspunkt for et TV-program, så FotballXtra bør nok heller ses på som en kjærlighetserklæring til norsk fotball. Etter å ha vært borti mot 25 år sammen nekter vi å slippe taket og vil fortsette å være en del av dekningen av norsk fotball på alle nivåer. Tre timer FotballXtra direkte blir kjernen i satsingen, sier han til nettavisen.no

Reaksjoner om de legger ut klipp

I et intervju med Bergens Tidende tidlig i mars måned advarte daglig leder i Fotball Media Knut Kristvang TV 2, om at om kanalen la ut klipp fra eliteseriekampene eller fra OBOS-Ligaen underveis i FotballXtra, ville det komme sterke reaksjoner.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -