Romario: “På tide at Neymar er valgt som nummer en på planeten”

277
Neymar har scoret seks mål i VM-kvalik for Brasil, og er landets største håp for å vinne verdensmesterskapet igjen. (Foto: Wikimedia Commons)

Den tidligere brasilianske superstjernen Romario mener at Neymar nå er bedre enn både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

De to sistnevnte har delt de ni siste Ballon d’Or seg mellom som bevis på at de har vært de to beste i fotballverden siste tiåret. Det er det også få som betviler.

Men Romario mener at landsmannen Neymar nå er den aller beste.

Neymar har spilt en sentral rolle både for Barcelona og for det brasilianske landslaget som leder den søramerikanske VM-kvalifiseringen. Brasil har blitt det første landet som kvalifiserte seg til neste års verdensmesterskap i Russland. Neymar har også spilt godt for Barcelona denne sesongen, og denne uka scoret han sitt 100. mål for laget fra Katalonia.

- Annonse -

“I dag er Neymar vår [Brasils] største stjerne. Han er den beste spilleren i verden akkurat nå, med all respekt for Messi og Ronaldo. Jeg mener Neymar har vært bedre enn begge disse to i det siste,” sier Romario til ESPN.

Romario mener hans landsmann Neymar er best i verden nå. (Foto: Wikimedia Commons)

“Med det han har prestert både for Barca og Selecao, er det på tide at Neymar blir valt som nummer en på planeten.”

“Vi brasilianere gir all vår tillit til en spiller som Neymar, han er mannen som kan skaffe oss VM-pokalen igjen i Russland.”

Romario var en av Brasils store spillere på 1990-tallet, men hans karriere i Europa var forholdsvis kort. Først spilte han for PSV (1988-93), senere for Barcelona (1993-95) og Valencia (1996). Hans spillerkarriere tok slutt i 2008, og han spilte for en rekke lag i hjemlandet med flere perioder både i Flamengo og Vasco da Gama. Han scoret 55 mål på 70 landskamper for Brasil, og var med og vant VM i 1994. Det er kun Pele med 77 mål og Ronaldo (ikke Cristiano Ronaldo til unge leseres opplysning…) med 62 mål som har scoret flere mål for Brasil.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -