Frankfurt straffet Leverkusens sjansesløseri

76
Goncalo Paciencia scoret de to første Frankfurt-målene mot Leverkusen. Bilde: Silesia711, Wikimedia.

(Frankfurt – Leverkusen 3-0) Til tross for 19 skudd, klarte ikke Leverkusen å få ballen i mål. Frankfurt var betraktelig mer effektive og er fortsatt ubeseirede på hjemmebane i Bundesliga.

Allerede etter 210 sekunder tok vertene ledelsen. Bas Dost styrte ballen videre til Danny da Costa på midtbanen. Sistnevnte spilte en sterk pasning bak Leverkusen høytstående forsvarsfirer. Goncalo Paciencia kunne ikke stoppes av Aleksandar Dragovic og gjorde ingen feil alene med keeper.

I det følgende skapte begge lag en del lovende situasjoner. For hjemmelaget klarte ikke Sebastian Rode å overvinne Lukas Hradecky, mens Paciencia headet over målet etter en corner. På den andre siden av banen klarerte Martin Hinteregger i grevens tid mot Kai Havertz og Lucas Alarios forsøk gikk til siden for mål.

Rett etter det første underholdende kvarteret fikk Frankfurt tildelt et straffespark. Dragovic hadde blokkert et skudd med hendene. Paciencia var iskald fra krittmerket.

Deretter roet kampen seg litt ned. Unntatt et offside-mål av Filip Kostic skjedde det lite foran målene.

Først mot slutten av omgangen skapte lagene flere muligheter. Julian Baumgartlingers og Alarios skudd fløy langt forbi målet, mens Hradecky reddet mot Paciencia.

I andre omgang var det Leverkusen som skapte brorparten av farlige situasjoner. Frankfurts keeper Frederik Rønnow var oppmerksom mot noen avslutninger fra Karim Bellarabi og Havertz. Alario misbrukte Leverkusens største mulighet da han reddet rett på Rønnow fra kort hold. I tillegg ble et straffespark for hands trukket tilbake etter videodømming.

Etter en ny Leverkusen-sjanse ved Kevin Volland ti minutter før slutt avgjorde Frankfurt kampen for godt. Djibril Sow brøt en pasning i Leverkusens oppbygging. Dost spilte ballen til Kostic og fikk den omgående tilbake. Nederlenderen kranglet ballen i mål mot Hradecky.

Dermed har Frankfurt gått forbi Leverkusen på tabellen. Begge lag har 14 poeng etter sju kamper.