Fotball og politikk. El clasico ER politikk!

193

 

 

Fotball og politikk skal holdes adskilt mener de fleste. Sånn er det ikke i Spania, og spesielt ikke i Catalunia. Store opptøyer i Barcelona har satt El Clasico i fare. El Clasico er veldig mye politikk. 

Den første El Clasico spilles på Camp Nou i Barcelona den 26.10. De siste to dagene har det vært pratet en del om at kampen måtte flyttes pga. opptøyer i Barcelona. Det er blitt store demonstrasjoner av politisk karakter etter at 9 representanter for frigjøringsbevegelsen har fått strenge dommer. Demonstrasjoner i Barcelona er noen nivåer over demonstrasjoner i Norge. Det går hardt for seg. Politiet (Mossos d’esquadra), har idag garantert for sikkerheten rundt El Clasico, og den vil gå som planlagt om intet dramatisk skjer før den tid.

- Annonse -

Vi ser fram til en spennende runde førstkommende helg og som nevnt El Clasico neste helg. Den største kampen denne helgen er Atletico Madrid mot Valencia. Ellers så spiller Real borte mot Mallorca og Barcelona reiser til Eibar.

Da er landslagspausen over (endelig vil noen si) og ligafotballen tilbake. La Liga i Spania har normalisert seg noe etter at vi hadde noen uventede resultater helt i starten. Normalisert betyr at de tre store har inntatt de tre øverste plassene på tabellen. Likevel er det noe som ikke stemmer helt hos både Barcelona og Real Madrid.

Barcelona har hatt en svak start med 2 tap de første 8 kampene. Det er ikke helt vanlig. En av årsakene er så klart at Messi har vært skadet mesteparten av tiden. En annen er at Busquets ikke har levert på sitt ypperste. Han har blitt byttet ut i mange kamper. Busquets har vært en av de aller viktigste bidragsyterne i Barcelonas dominerende 10-års periode. Han også må erstattes på et tidspunkt. I Messis fravær har det dukket opp en ny kanskje kommende stor stjerne; Ansi Fati. Bare 16 år gammel kommer han inn og virkelig setter fart på Barcelona. Det blir en spennende spiller å følge utviklingen på.

Det er nok Champions League som er årets store mål. De sier de vil vinne alt, og det kan de gjøre igjen, men de to siste sesongenes sorti i CL, Roma og Liverpool. Begge med klar ledelese fra hjemmekampen for så å bli rotet bort med stortap borte. DET er Barcelonas viktigste oppgave denne sesongen.

Real Madrid leder, men uten å imponere. Det er åpenbare konflikter og mye «rusk i maskineriet». Zidane har et problem så klart, når han i sommer ønsket å kvitte seg med Bale. Det som fremkom i media var ikke positivt. Bale ble ikke solgt, og forholdet Bale/Zidane er ikke reparert. James kom tilbake fra Bayern etter utlånsperioden. Det var også en spiller som har slitt med tilliten fra Zidane. Det er vanskeilg å si hva dette betyr for laget, men det er åpenbart ingen fordel. I tillegg har Real Madrid fornyet veldig lite. De spiller med veldig mange av de samme spillerne som har vært i førstevalg i 4-5 sesonger. Modric er ikke hva han var. Kroos har heller ikke imponert nevneverdig. Mange vil nok også si at Ramos har hatt bedre dager.

La Liga i Spania har definitivt fått en ny dimensjon for oss nordmenn. Martin Ødegaard storspiller for Real Sociedad og ble fortjent kåret til månedens spiller i september. Real Sociedad henger med i toppen (5. plass). Det er ingen som helst tvil om at Martin skal ha mye av æren for det. Det var en fryd å se han dominere da La Real slo Atletico Madrid 2-0. En kjent journalist som følger Real Madrid tett uttalte denne uken at pr. nå så er Martin vesentlig bedre enn både Kroos og Modric.

Det skal litt til for en 20-åring å takle alt oppstyret, men det ser ut til at Ødegaard er moden, trygg og fornuftig. Enorme utkjøpsklausuler er nevnt i media i det siste. Og ikke minst at låneoppholdet i Real Sociedad kan bli korterere enn planlagt. Det blir nok uansett ut sesongen, men avtalen gjelder egentlig for 2 sesonger og de fleste regner med at han er tilbake i Real Madrid neste sesong om han fortsetter slik han har startet denne sesongen.

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -