Ødegaard scoret sitt første Premier League-mål i North London-derby

256
Martin Ødegaard. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

(Arsenal – Tottenham 2-1) Martin Ødegaard scoret sitt første mål i Premier League da Arsenal snudde kampen mot erkerivalene Tottenham.

Erik Lamela hadde sendt Tottenham i føringen med en herlig Rabona-scoring. Ødegaard utlignet rett før pausen da han satte et innlegg fra Kieran Tierney via Toby Alderweireld i mål. Tidligere i omgangen hadde Arsenal satt to skudd i treverket.

22-åringen kronet dermed en nesten perfekt uke. På onsdag scoret han sitt første mål for Arsenal i Europa League mot Olympiakos. På fredag ble det kjent at Arsenal-spilleren blir Norges nye landslagskaptein.

– Hans arbeidskapasitet er utrolig. Ikke bare det, han er intelligent. Timingen av løpene, når han presser, kroppsfasongen. Jeg er virkelig imponert og han presterte fantastisk i dag. Han tilfører oss noe annet og han gjør oss bedre, sa Arsenals trener Mikel Arteta om Ødegaard etter kampen ifølge The Telegraph-journalisten Sam Dean.

I andreomgangen konverterte Alexandre Lacazette et straffespark etter å ha blitt tatt av Davinson Sanchez.

Vondt ble til verre for Tottenham da Erik Lamela fikk sitt andre gule kort et kvarter før slutt. Til tross for det var Tottenham nære en utligning mot slutten, men Harry Kane traff kun stolpen og Gabriel reddet returen på streken.