Frode Kippe matchvinner da Lillestrøm ble cupmestere etter 3-2 over Sarpsborg 08

264

De fleste hadde Sarpsborg 08 som en svak favoritt i dagens cupfinale på Ullevaal Stadion, men det var 100 årsjubilanten fra Lillestrøm som kunne slippe jubelen løs etter 90 spilte minutter.

Selve cupfinalen var av en ellevill kaliber og allerede etter 2 minutter, fikk vi første scoring når Simen Kind Mikalsen hos LSK finner nettmaskene etter en pasning fra Erling Knudton, dog skulle denne scoringen blitt annullert grunnet offside. Mikalsen skyter ballen i det lengste hjørnet fra 4-5 meter.

Mats Haakenstad legger på til 2-0 når kampuret viser 11 minutter, når han skyter i det lengste hjørnet og laget fra Østfold virker litt rystet.

Kanarifansen feirer ved å tenne bluss på tribunen.

Sarpsborg 08 jakter et reduseringsmål, og etter 24 minutter får laget uttelling når Patrick Mortensen bredsider ballen i mål bak LSK siste skanse, Origi.

LSK leder 2-1 ved pause.

Nesten kvarteret ut i 2.omgangen, stiger kaptein Frode «Mr.LSK» Kippe høyt opp på en corner, og ser ballen havner i mål bak keeper Kristiansen hos østfoldingene. LSK leder 3-1 og øyner sitt sjette cupgull, det forrige cupgullet kom i 2007.

Men Frode Kippe skulle også være medvirkende til å skape ekstra spenning i kampen når han 6 minutter senere, får ballen i ryggen etter et skudd fra Zachariassen, ballen skifter retning og i mål. Dermed ny spenning og 3-2 til Lillestrøm SK.

Østfoldlaget får flere store sjanser på slutten av 2.omgangen, men Origi i LSK-målet var i det umulige hjørnet og gjorde flere klasseredninger som var helt avgjørende for Lillestrøms cupgull idag.

Lillestrøm vinner 3-2 og Sarpsborg 08 taper sin andre cupfinale på 3 år.

fotballnerd.no gratulerer Lillestrøm Sportsklubb som cupmestere 2017.

LSK stilte med følgende lag: Origi, Haakenstad, Amundsen, Kippe, Rafn, Melgalvis, Krogstad, Mathew, Mikalsen, Udoji, Knudtzon. Benyttede reserver: Brenden,Antonijevic, Tagbajumi.

Sarpsborg 08: Kristiansen, Askar, Jørgensen, Rosted, Thomassen, Halvorsen, Poulsen, Nielsen, Zachariassen, Mortensen, Diatta. Benyttede reserver: Heintz, Lindberg

Dommer: Ola Hobber Nilsen, hans første cupfinale som dommer.

Tilskuere: 25091