Gauseth spilte sitt siste derby med sønnen i tankene: – Han skal vite at pappa er sjefen i Drammen

682
Christian Gauseth var en stolt kaptein etter seieren i "Ælv Classico". Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Marienlyst Stadion, Drammen

(STRØMSGODSET-MJØNDALEN 1-2) Christian Gauseth var en følelsesladet kaptein etter at han og sitt kjære Mjøndalen gikk seirende ut av 38-åringens siste «Ælv Classico». Seieren velger han også å dedikere til sønnen, som ifølge en stolt far, ikke bør være i tvil om hvem som troner i Drammen…

«Resultatmessig er det fantastisk, og hvertfall for en mann som har kommet til byen for å bli. Jeg har tatt med meg familien hit, og fått sønnen min her. Det er viktig at han vokser opp – og vet at det er pappa som er sjefen i Drammen».

Ordene kommer fra en emosjonell MIF-kaptein bare minutter etter sluttsignalet i hans siste derby.

- Annonse -

– Man kan bli emosjonell, men samtidig så må man konsentrere seg om arbeidsoppgaver. Jeg synes ikke vi gjør det godt nok med ballen, men defensivt så er vi med. Vi tar duellene og kaster oss inn der det er nødvendig. Den delen er jeg veldig fornøyd med, men med ballen er det veldig, veldig.., veldig mye å gå på, og det er jeg ikke fornøyd med i det hele tatt. Det er altfor feigt og dårlig spill. Vi må vise mer enn dette for å holde plassen, konkluderer Gauseth til Fotballnerd.no.

Samtidig erkjenner midtbanespilleren at de fikk Godset litt ut av flyt i 2.omgang.

– I 2.omgang er det cruisekontrollen når Fredrik setter inn 2-0. Men så kommer en vanvittig scoring fra Godset, og da blir det kjør helt inn. Vi er forholdsvis robust og voksen, og det gjør at vi drar det i land, forteller Gauseth.

FIKK GODSET UT AV FLYT: Gauseth og MIF gjorde det vanskelig for Tobias Gulliksen og Strømsgodset. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

– En «åpenbaring»

Gauseth var en stolt kaptein og fullroste moralen og innsatsen til sine lagkamerater, der han fremhevet noen som virkelig viste karakter. En av de som har blitt høyt elsket, er omskolerte Nicholas Walstad, som virkelig har tatt plassen på stopperplass.

– Det er fristende å bruke et ord som «åpenbaring». Han er en tøffing. Han tørr å knuse til, og er ikke redd for å mislykkes. Nicholas og gutta har selvfølgelig fortsatt mer å gå på med ball, men jeg er veldig fornøyd med gutta mine og innstillingen, sier Christian Gauseth til Fotballnerd.no.

Kapteinen klarer heller ikke å skjule begeistringen for kampens første scoring – kriget gjennom av unggutten Syver Skaar Eriksen.

– Det er klart at det er starten av en karriere der. Han har vært litt inn og ut av laget nå og kommer inn. Den smaker nok brukbart der foran våre egne fans hvor det tar fullstendig av. Det er sånne øyeblikk man drømmer om som fotballspiller, sier Gauseth og legger til:

– Og det pratet vi litt om i sirkelen før kamp, at hvis man ikke blir fyrt opp av dette her, og ikke kjenner på at det her er grunnen til at man blir fotballspiller – så må du finne deg noe annet å gjøre. For dette her er så elektrisk som du får det i norsk fotball, sier Gauseth bestemt.

Tror ikke på hjelp fra Sandefjord og Kristiansund

Med lørdagens seier i derbyet klatrer Gauseth og MIF forbi tabellnaboene Brann og Stabæk, og opp på den viktige kvalikplassen. Presset er lagt før MIFs største konkurrenter skal i aksjon søndag, men MIF-kapteinen er ikke nevneverdig optimist før søndagens oppgjør.

– Vi er foran både Brann og Stabæk ikveld, men imorgen er vi ikke det. For hverken Sandefjord eller Kristiansund kommer til å gi oss noe hjelp. De er ferdigspilt, og de har ikke ryggrad noen av de lagene der. Så denne runden her kommer vi ikke til å få hjelp. Kanskje senere, men vi visste at vi måtte vinne i dag for å henge med, sier Gauseth.

– Du tror ikke at seieren ikveld kan ha satt en liten støkk i Brann-spillerne?

– Nei, for Sandefjord er altfor dårlig. Sandefjord er et sånt spillelag som liker når det er pent og pyntelig og koselig å spille. Nå når det kommer et desperat Brann-lag for å krige så klarer ikke Sandefjord å ta imot det der. Så akkurat denne runden her er det ikke så mye håp, konkluderer kapteinen.

TROR IKKE PÅ HJELP: Gauseth tror ikke på hjelp fra Sandefjord og Kristiansund søndag. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

MIFs gjenstående kamper er Sarpsborg, Vålerenga og Bodø/Glimt. Christian Gauseth vet at han og sine lagkamerater må opp på et helt annet nivå for å berge plassen.

– Vi trenger enda mer kvalitet i tillegg til energi for å utrette noe i de siste kampene. Vi må vise mye mer med ball for å ha sjanse i de kampene. Hvis vi bare slår lange baller og springer etter så kommer det ikke til å bli en dritt. Vi har en stor jobb foran oss, avslutter Christian Gauseth til Fotballnerd.no.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -