Stilnet et feststemt Marienlyst: – Det er en ganske syk følelse

420
Syver Skaar Eriksen kunne slippe løs følelsene etter 0-1 scoringen i derbyet. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Marienlyst Stadion, Drammen

(STRØMSGODSET-MJØNDALEN 1-2) Lørdagens «Ælv Classico» ble unggutten Syver Skaar Eriksens store kveld. Etter å ha vokst opp med det intense lokalderbyet fra ung alder, var det ikke vanskelig å forstå hvor mye det betydde å sende Mjøndalen i føringen foran egne fans på et fullspekket Marienlyst.

– Det er en ganske syk følelse.

– Det må være det største jeg har opplevd på en fotballbane. Jeg har jo vunnet Kongsberg julecup, men det her blir jo større. Å score det målet er det største jeg har gjort hvertfall, sier Syver Skaar Eriksen til Fotballnerd.no.

- Annonse -

Scoringen kom på mange måter svært overraskende på ettersom det så ut til at Godset-kaptein Gustav Valsvik hadde god kontroll på bakromspasningen til Benjamin Stokke.

– Stokke chipper jo ballen igjennom. Også merker jeg at jeg ikke kommer meg forbi Valsvik. Så prøver jeg å ta meg rundt han på siden og tvinge meg frem, også detter jo den ballen helt perfekt for meg sånn at jeg bare kan løpe den i mål. Du kan tenke deg hvordan det var. Jeg holder jo på å snuble etter jeg scoret der. Så det er jo greit å holde seg på beina hvertfall. Det var mye følelser i den feiringa der, sier Skaar Eriksen.

Høstet lovord fra kapteinen og treneren

Ungguttens scoring i Drammen gikk heller ikke ubemerket for kaptein Christian Gauseth.

– Det er klart at det er starten av en karriere der. Han har vært litt inn og ut av laget nå og kommer inn. Den smaker nok brukbart der foran våre egne fans hvor det tar fullstendig av. Det er sånne øyeblikk man drømmer om som fotballspiller, sier Gauseth til Fotballnerd.no.

– Morten Sætra kommer jo i en situasjon der han enten må rive ned Syver eller bare la han gå. Og det er klart at for en keeper som er vant til å sitte som nummer to og ta imot den der, blir jo tungt selvfølgelig. Men det er sånne dilemmaer man klarer å skape ved å sette presset såpass høyt også. Så jeg er veldig fornøyd med den situasjonen der. Det var godt gjort av Syver og smart gjort også.

– Også vil jeg ikke rose han mer, for han har en tendens til å bli svært høy på pæra. Jeg vet ikke hvor han har det fra. Kanskje noen litt eldre spillere på laget har tendenser til det samme. Ikke vet jeg, flirer Gauseth til Fotballnerd.no.

DRØMMESCENARIO: Skaar Eriksen fikk utfylle en fotballspillers drøm ved å score en avgjørende scoring i et derby. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

MIF-trener Vegard Hansen var også dyktig imponert over innstillingen til Skaar Eriksen på scoringen i derbyet.

– Det var et av symbolene våre for den innsatsen vi legger ned i kveld. Syver har ikke spilt på lenge, men spilte en fantastisk god kamp. Veldig aggressiv, og det har jeg også sett tendenser til på treningene og. Han har lignet på seg selv igjen, og i dag var han virkelig god. Det var gøy for han, sier Vegard Hansen til Fotballnerd.no og legger til:

– Jeg drev litt rovdrift på Syver etter at han hadde hatt en lang skade. Jeg kastet han inn og brukte han for mye for tidlig før han var klar, og han fikk en dupp. Men så er han tilbake nå, og det er moro for han, konkluderer MIF-treneren.

Vegard Hansen var imponert over høyrebackens aggressivitet mot Godset. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Syver Skaar Eriksen elsket rammene rundt det intense lokalderbyet.

– Det blir mye tette dueller og det er veldig gøy. Det skal jo være litt tenning. Ble jo et gult kort mot slutten der, og det var nok fortjent. Men det var en tett fight og det er veldig morsomt, avslutter Skaar Eriksen.

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -