Vegard Hansen etter triumfen i «Ælv Classico»: – Vi skal aldri gi opp – det gjør vi aldri i Mjøndalen

764
Vegard Hansen oppsummerte det hele som en perfekt kveld. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Marienlyst Stadion, Drammen

(STRØMSGODSET-MJØNDALEN 1-2) Vegard Hansen omtalte lørdagens «Ælv Classico» som en perfekt kveld. For med en fantastisk ramme rundt lokalderbyet ble det en helt enestående kveld for alle med et brunt hjerte.

– Det er en fantastisk ramme. Det er kanskje sammen med Lillestrøm-Vålerenga derbyet den kampen i året det er mest trøkk rundt. Det var bluss. Det var høstvær i flomlys. Veldig mye folk, og to veldig gode supportergrupper som lager en kjemperamme rundt en intens og tøff fotballkamp med mye dueller, og nerve helt inn. Det ble en perfekt kveld, sier Vegard Hansen til Fotballnerd.no.

Presset på bruntrøyene var stort før lørdagens derby. MIF-treneren legger vekt på at det ikke preget spillerne for mye før møtet med naboen i Drammen.

- Annonse -

– I Mjøndalen og for oss så vil det være press uansett. Enten for å rykke opp eller for å holde plassen. Så vi spiller veldig sjeldent fotballkamper som ikke betyr noe, og det lever vi veldig godt med. De gangene vi ikke er gode er det som et følge av at vi ikke får til. Jeg føler aldri at frykt er grunnen. Det å takle motgang er hvertfall ingen utfordring for oss, for det har vi god erfaring med, konkluderer Hansen.

Til tross resultatet, var ikke prestasjonen for Hansens Mjøndalen all verden i det offensive spillet. I store deler av 1.omgang hadde bortelaget problemer med å utrette eget spill mot et aggressivt Godset-lag. Allikevel trekker MIF-treneren frem den enorme offerviljen fra sine spillere lørdag kveld.

– Vi hadde et par ting vi ønsket å forbedre i pausen der. Vi måtte komme oss ut av presset til Godset. De er sterke i gjenvinningsfasen etter balltap. De hadde også ballen altfor mye. Så jeg kunne ønske vi klarte å skape mer, men samtidig så har vi fokus på den enorme innsatsen og moralen ute på banen. Det var en enorm offervilje, sier Hansen til Fotballnerd.no.

Vegard Hansen mente fortsatt at det var mer å gå på i banespillet, men hyllet spillernes innsats og moral. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Hansen om Walstad: – En stopper etter min smak

En av de spillerne som var symbolet på offervilje, var Mjøndalens stopper Nicholas Walstad. En rekke ganger utover i kampen var MIFs omskolerte stopper fremme og blokkerte, avverget baller i luftrommet, og kastet seg inn med hud og hår.

– Gauseth kalte Walstad for en «åpenbaring». Hva tenker du om det?

– Ja, det har han hentet fra meg. Jeg sa det først, flirer Vegard Hansen før han legger til:

– Han har det defensive genet, og gir aldri opp. Han kaster seg inn i situasjoner og blokkerer. Det har ikke noe med flaks å gjøre, for det er en ferdighet. Han vant dueller i lufta mot både Friday og Valsvik. Det er en enorm spenst og en fin venstrefot i tillegg. Så har han hurtigheten i tillegg. Det er en stopper etter min smak. Han skal få spille stopper så lenge han vil. Så lenge han holder seg unna skader og karantene så er han vår venstre stopper fremover.

– Vi skal aldri gi opp

Med lørdagens seier i «Ælv Classico» presset Mjøndalen tabellnaboene Brann og Stabæk under streken. Nå håper MIF-treneren på hjelp fra Sandefjord og Kristiansund søndag kveld.

– Det er to åpne kamper. Sandefjord har jo tidvis vært veldig gode, så de kan jo ta poeng mot Brann. Det samme med Kristiansund som kjemper om medalje. Men nå er vi med uansett. Vi har gitt oss selv mer tid. Vi skal krige, jobbe og slite alt vi kan for å få den kvalikplassen. Vi skal aldri gi opp. Det gjør vi aldri i Mjøndalen. Så skal vi ikke se bortifra at vi klarer det i år også, avslutter Vegard Hansen til Fotballnerd.no.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -