Bursdagsfest og forhåndsomtale for runde 23 i La Liga

143

Vi benytter først anledningen til å gratulere Neymar med 24-års dagen og Christiano Ronaldo med 31-årsdagen. Vi satser på at de er forsiktige med feiringen. Ronaldo fikk en del «pepper» fra fansen i fjor da han og en del av lagkameratene feiret 30-årsdagen kvelden etter at de tapte 4-0 for Atletico Madrid.

Runde 23 starter i Malaga i kveld der hjemmelaget tar i mot Getafe. Ut fra tabellen å dømme, skal dette være et jevnt oppgjør. Malaga har på sin side fått litt orden i rekkene med ny manager. De har vist god form i det siste og må vel ses på som favoritten i dette oppgjøret.

På lørdag starter vi med Atletico Madrid mot Eibar. Dette bør være en grei hjemmeseier, men vi skal slutte å undervurdere Eibar. De ligger bra til, men det skal sies at de har tapt de to siste oppgjørene mot hhv. Ath. Bilbao og Malaga. Etter dette får vi et viktig oppgjør i bunnstriden mellom Rayo Vallecano og Las Palmas. En kamp det vil være veldig viktig for begge å vinne. Ingen stor forskjell i formen, men Las Palmas har som regel store problemer på bortebane, så vi gir Rayo en liten fordel her.

Atletic Club Bilbao mot Villareal kan bli en godbit. Villareal har ikke tapt siden 29/11 og har vist en trygg og god form. De ligger også trygt plassert på 4. plass på tabellen. Atletic har klatret litt på tabellen i det siste og har nå 6. plassen som gir EL-spill. Det er mange om beinet for å ende opp på 5. og 6. plass, så dette er viktig for Atletic. Vi tror på en jevn kamp, skulle vi ha tippet så ville det ha blitt en helgardering. Lørdagens sene kamp går mellom Sporting Gijon og Deportivo La Coruna. Gijon må sannsynligvis kjempe til siste slutt for å unngå nedrykk. De har vunnet sine siste to kamper og kan ha  funnet tilbake til en bedre form. Deportivo har ikke vunnet siden 19/12. Etter dette har det blitt 4 uavgjorte og 2 tap. Kanskje dette er en god anledning for Gijon å ta et steg bort fra nedrykksstreken?

- Annonse -

På søndag kl. 12.00 får vi se om Barcelona har noe krutt igjen etter det harde programmet i det siste. Er de like lekne som de var mot Valencia i cupen, kan det bli tøft for bunnlaget Levante. Det er grunn til å anta at Barcelona stiller med noe i nærheten av sitt beste lag, siden det ikke er noen midtuke kamper neste uke. Det kan være noen mindre skader bl.a på Neymar, han har fått mye juling i det siste. Levantes form er ikke akkurat så veldig bra. De har 2 seire på de siste 10 kampene (over bunn kollegaene Rayo og Las Palmas).

På søndag ettermiddag får vi se noe som kan bli en skjebnekamp for Gary Neville. Betis tar i mot Valencia. Valencia har ennå tilgode å vinne i ligaen med Neville ved roret. Etter 0-7 i cupen mot Barcelona, så har nok den godeste Neville ikke så mye å gå på. De fleste i media her i Spania regner han som ferdig allerede. Med seier mot Betis, kan han kanskje få et pusterom. Med tap er det trolig adios! Nå er ikke Betis det verste laget å møte nå. De har ikke vunnet siden 27/11. De siste ni kampene har endt med 5 tap og 4 uavgjort. Betis begynner å nærme seg nedrykk med denne formen.

Etter dette får vi et nytt oppgjør mellom Celta Vigo og Sevilla. De møttes i går i cupens semifinale, og Sevilla vant klart 4-0 hjemme. Celta, som ledet ligaen i starten av sesongen har falt av betydelig. De siste seks kampene har gitt 5 tap og 1 seier. Når seieren kom hjemme mot Levante (4-3), så sier det seg selv at Celta sliter for tiden. Sevilla kjemper seg oppover tabellen og har nok fremdeles 4. plassen og CL som målsetting. De er 8 poeng bak Villareal, men det er absolutt mulig. De er i god form. Kun et arbeidsuhell mot Granada som har gitt tap de siste 10 kampene. Søndagen avsluttes med Granada mot Real Madrid. Det blir vanskelig å levne noen store muligheter for hjemmelaget her. Det er i sånn kamper Ronaldo scorer sine mål. Granada ligger nest sist her, og vil trolig gjøre det etter søndagen også.

Runden avsluttes med Espanyol mot Real Sociedad på mandag. Espanyol, i likhet med Betis, må snart begynne å ta litt poeng for å unngå å havne med begge bena i nedrykksstriden. Real Sociedad ligger litt bedre an, men har heller ikke vist noen stor form i det siste. En åpen og tett kamp med lag som virkelig har noe å kjempe for.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -