Før kampen: Manchester City – Leicester City

550

Før kampen: Manchester City – Leicester City

Manchester Citys siste kamper:

Watford 1-2 Man City
Man City 0-0 Everton
Man City 4-0 Crystal Palace
West Ham 2-2 Man City
Sunderland 0-1 Man City

3-2-0

Leicesters siste kamper:

- Annonse -

Leicester 0-0 Bournemouth
Tottenham 0-1 Leicester
Aston Villa 1-1 Leicester
Leicester 3-0 Stoke
Leicester 2-0 Liverpool

3-2-0

Topp-oppgjøret Manchester City  – Leicester. Ingen hadde trodd at den setningen skulle skrives eller sies før sesongen. Etter en liten dupp i form gjennom julen har Leicester virkelig fått opp dampen igjen de siste kampene. Og Manchester City, de har fått i gang sin spiss-juvel. Sergio Aguero har scoret i 4 av sine siste 5 kamper og det er sannsynligvis mer i vente.

Manchester City har stabilisert seg litt mer de siste ukene. Hvor de tidligere i sesongen har gått fra å vinne til å tape, til å vinne igjen også videre, har de nå begynt å levere mer jevne resultater. Sist City tapte var noen dager før jul da Arsenal ble for sterke på Emirates. En duell i denne kampen skal bli duellen mellom Citys midtstoppere og Leicesters spissduo Jamie Vardy og Shinju Okazaki. Uten Vincent Kompany, som enda er ute en god stund til, har City tidvis vaklet veldig i de bakre rekker, og det er først og fremst midtstopperne Otamendi, Mangala og Demichellis som har slitt. De lyseblå fra Manchester holdt imidlertid nullen da lagene møttes i romjula, men kampen på Etihad blir nok en helt annen kamp. City er ligaens beste hjemmelag og står med 9-1-2 og 33-12 i målforskjell på eget gress. Så skal det bli spennende å se om også Pellegrini, i likhet med Ranieri, kommer ut i en 4-4-2 variant med Aguero og ungutten Iheanacho som en duo på topp.

Leicesters to siste kamper mot Stoke og Liverpool, gjør at Premier League-følgere har begynt å prate om Leicester som en seriøs tittelutfordrer igjen. Og med god grunn. Vi kan ikke lenger avskrive Leicester, nå som de topper tabellen i det vi har gått inn i Februar. Jamie Vardy og Riyad Mahrez er «on fire» igjen og kollektivet ser like sterkt ut som det gjorde før jul. Med spillere som Demarai Gray og Daniel Amartey inn i januar-vinduet får Ranieri også flere valgmuligheter i kampen om ligatittelen. Mens Manchester City er ligaens beste hjemmelag, så er Leicester ligaens beste bortelag. Så må man vurdere hva man skal vektlegge mest. Jeg tror Leicester og Jamie Vardy fort kan lage trøbbel for Citys forsvarere her.

Skader & suspensjoner Manchester City: De Bruyne, Kompany, Mangala, Bony, Navas og Nasri er skadet, mens Fabian Delph sannsynligvis klarer å bli frisk i tide.

Skader & suspensjoner Leicester: Jeffrey Schlupp og Matt James er skadet, mens nysigneringen Daniel Amartey neppe er kampklar enda.

Odds-tips: X2 @2.35 (Betsafe)

Oddsen på dobbelsjansen er såpass høy at den fint kan prøves. Manchester City har tross alt gått på noen feilskjær hjemme på Etihad denne sesongen og det kan fort skje igjen når serielederen kommer på besøk. Leicester på sin side har også bare tapt èn gang på bortebane denne sesongen, så sjansene bør være meget gode for Leicester-poeng mot et skadeskutt Manchester City-lag.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -