Hanstad: Hyller Solskjærs lederskap

93

Ole Gunnar Solskjær har utvilsomt gjort en del smarte grep som vikarierende-manager for Manchester United.

På kort tid har han ikke bare klart å snu et skakkjørt lag, men gjort noe med hele organisasjonen Manchester United, og nå mener han flere trenere har mye å lære av Kristiansunderen. Like før jul fikk Jose Mourinho sparken i klubben. Etter en forferdelig sesongstart for Manchester United. Spillerne var missfornøyd, og supporterne var lei av tingenes tilstand.

Inn kom en tidligere kjenning

Inn kom en nordmann med et utgangspunkt av en annen verden. Nemlig hvordan snu et lag som ligger så langt nede? Han skulle forsøke å snu dette til noe positivt. Det er noe han har klart men hvordan har han klart det? Med samme spillerstall, som Jose Mourinho ikke fikk til. Ole Gunnar Solskjær kom inn med nye ideer og skapte godt humør, blant annet har han fått igang Paul Pogba, noe som var utvilsomt viktig. Det ser ut til å være slik i Manchester United nå for øyeblikket. Det er enkelt å observere det, men til mediene har det lekket informasjon om at hele kubben har fått en ny start.

Les innlegget: Hyllesten av Solskjær

Store forskjeller mellom Mourinho og Ole

I mens Jose Mourinho drev å bryte ned klubbens identitet. Så har Solskjær bygget det opp på få uker. Hvor portugiseren stort sett satt seg foran klubben. Hvor han flere ganger ble kritisert, for å gå offentlig ut å snakke om problemene. Det gir ikke bare dårlig stemning i spillergruppa, men kan også skape en fryktkultur. Spillerne blir redde for å gjøre feil, stemningen blir dårlig – og energien tar på i hele gruppa.

Solskjær  ser ut til å være en helt annen person. Han er ydmyk og har ikke samme behov for å være fremst å skryte av seg selv, slik Jose Mourinho drev på med. Mye er nok grunnen til at han kjenner klubben ekstremt godt, skriver Hanstad.

Kommentarer

kommentarer