Trekant-forhandling om Higuain fortsetter

279

Chelsea, Milan og Juventus er ikke enige om Higuain sin fremtid.

Ifølge spanske og italienske medier var spissen klar for Chelsea i går, men forhandlingene er langt fra over. Egentlig har et tilbud fra den engelske klubben ikke kommet ennå og situasjonen er nokså innviklet.

London calling

Juventus eier argentineren, som er ut på lån til Milan utover sesongen. The Blues ville likevel hente han med en gang i dette overgangsvinduet. En interessant opsjon som El Pipita vurdered, for han har sendt sin agent-bror til London for å snakke med klubben.
Oppholdet i Milano har vært langt fra en suksess hittil, med bare 6 scoringer på 15 ligakamper. Klubben sliter og spissen har ofte virket demoralisert og nervøs gjennom en lang måltørke i høst. Derfor er det ikke overraskende at han ønsker seg bort.

Juventus på sin del vil gjerne kvitte seg med Higuain og særlig med sin høy lønn på en eller annen måte, enten via Milans obligatoriske utkjøpsklausul i sommer eller via en overgang til Premier League nå i januar. En ytterligere låneavtale er noe Den Gamle Dame ikke er interessert i.

Milan “tigger” en løsning

Milan har vel betalt Juventus 18 millioner allerede for Higuain og de vil ikke miste både pengene og spilleren fem måneder for tidlig.
Derfor prøver de å reforhandle med én av klubber for å løse problemet, men begge forslag skaper ytterligere overgangsdrama.

Higuain skal til Chelsea umiddelbart og Milan skal få 18 millioner rabatt på Bakayokos og Alvaro Morata på lån med opsjon på kjøp (5+40 millioner euro).
Plan B er det å overtale Juventus til å avlyse låneavtalen og til å gi Milan 19åringen Moise Kean som erstatning. Seriemesterne skal da selge selv Higuain til Chelsea og Milan henter Morata akkurat som i den ovennevnte scenario.

Renessanse i London eller ny fiasko?

Vi har ikke hørt det siste om overgangen og det er vel mulig at andre, mer eller mindre sannsynlige, rykter og situasjoner skal dukke opp.
Sakens røde tråd er at Gonzalo Higuain er ferdig i Juventus og trolig i Serie A. Merkelig at han har gått fra ligaens toppscorer, verdt 100 millioner, til en dyr, varm potet ingen toppklubb i Italia vil ha. I Chelsea skal han finne igjen Maurizio Sarri, en trener som vet hvordan å bruke El Pipitas talent. Blues-fansene får håpe den ikke blir en ny Fernando Torres (eller Andriy Shevchenko).

- Annonse -

Kommentarer

kommentarer