Håper å jobbe for Pep, eller i alle fall ta en prat over en kopp kaffe

241
Ivan Rakitic og Barcelona møter et revansjelystent Manchester City tirsdag kveld. (Foto: Oleg Dubina, Wikimedia Commons)

Ivan Rakitic kom til Barcelona etter den anerkjente Pep Guardiola-æraen. Det gjør at han kanskje går glipp av muligheten for å jobbe under den katalanske maestro, men Rakitic håper en dag å spille for treneren – eller i det minste ta en hyggelig prat over en kopp kaffe.

Det sier Rakitic til Marca foran returoppgjøret i Champions League mellom Barcelona og Manchester City.

Rakitic vil uten tvil være sentral i dagens Barcelonasjef Luis Enriques planer for å slå Guardiolas Manchester City når de møtes i England tirsdag kveld. For to uker siden vant Barcelona 4-0 på hjemmebane.

«Forhåpentligvis vil jeg få muligheten til å jobbe med Guardiola på et tidspunkt. Hvis ikke kan vi i det minste ta en kaffe,» fortalte midtbanespilleren til pressen i forkant av kampen.

- Annonse -

«Jeg valgte nummer 4 hovedsakelig på grunn av ham. Det var en lett avgjørelse da jeg så at det trøyenummeret var tilgjengelig,» sier kroaten.

«Han er en av de beste i verden, og jeg ønsker ham lykke, bortsett fra mot oss. Det ville være en ære å jobbe med ham.»

Når de spanske trenere duellere på Etihad Stadium, er det mye som forventes av begge lags ballbaserte spillestil, men Rakitic er mindre plaget av hvem som har ballen mest.

«Ingen bryr seg om du har 49 prosent eller 51 prosent ballbesittelse når du vinner kampen,» hevdet han.

«Men hvis du har ballen, har du større sjanse for å score. Vår måte å spille på vil ikke endres.»

I sin beste alder avviser 28-åringen at lagkamerat Andres Iniesta snart vil gi seg. Iniesta ble skadet i en seriekamp nylig og er langtidsskadet.

«Det er ingen andre spillere som Iniesta. Det er klart for alle at skaden er beklagelig, men han som kommer inn for han vil gjøre sitt beste.»

Manchester Citys trener Pep Guardiola sier foran kampen at det er som en «finale» for dem, men ikke for Barcelona. Barca leder gruppa med ni poeng foran Manchester City med fire. Borussia Mönchengladbach har tre og Celtic ett. De to nederste på tabellen møtes i Tyskland denne kamprunden. Barcelona vil være videre med seier.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -