Hattrick av Messi i komfortabel Barcelonaseier

114

Det ble en stille og rolig kveld på Camp Nou der Barcelona gjorde det nødvendige for å spille ut Granada. Dette ble aldri noen skikkelig kamp, da Barcelona allerede etter 13 minutter ledet 2-0. Begge målene av Messi. Barcelona hvilte Iniesta, Alves og Busquets fra start i dag. Både Arda Turan og Aleix Vidal fikk sjansen fra start, og de gjorde sine saker veldig bra. Arda startet showet med en målgivende til Messi på det første målet. Han kunne også ha scoret et selv litt lenger ut i kampen men ble forstyrret akkurat nok til at det ikke ble en god avslutning. Vidal hadde god kontrol på høyresiden, og hadde flere gode involveringer. Blant annet et innlegg som burde ha gitt Messi hattricket enda tidligere i kampen, men keeper reddet mesterlig. Det ble med 2 mål til pause, men det kunne fort ha vært et par til. Suarez hadde også en mulighet som det er veldig vanskelig å forstå hvordan han kunne bomme på.

Andre omgang ble litt som en transportetappe. Granada klarte aldri å true Barcelona på noen måte. De skaper noen småfarlige sjanser, men ikke nok til å kunne si at de hadde noen reelle muligheter. Etter 58 minutter er Messi der igjen, etter et forsøk fra Neymar som keeper redder i stolpen og ut. Litt flaks at returen treffer Messi og ikke de 4 forsvarerne som var rundt han, men en god spiller skal ha litt flaks også, 3-0. Neymar var leken og god i dag også, men kom ikke til så mange muligheter som han har gjort den siste tiden. Uansett, han fikk æren av å sette punktum i kampen med 4-0 i det 83. minutt. Neymar har hatt en fin utvikling denne sesongen. Han er mer moden, samtidig som han er leken. Det er fort gjort å tenke på Ronaldinho i sine beste stunder.

Hattrick av Messi, 4-0 uten å ta ut altfor mye, to nysigneringer som viser at de passer godt inn. Luis Enrique bør være fornøyd med kvelden. Det kan vise seg å være veldig viktig fremover å ha to kvalitetsspillere i Arda og Vidal som har prestert på høyt nivå i La Liga i flere sesonger. Barcelona har ikke hatt for mange alternativer, stallen har vært litt i tynneste laget. Man fikk ikke erstattet Pedro, Rafinha skadet ut sesongen. I tillegg har ungguttene Sandro og Munir vist seg å være litt for små for dette nivået.