Wayne Rooney senket Sheffield United

765

Manchester United slår Sheffield United i en sjansefattig og kjedelig kamp i FA Cupens 3. runde. De røde djevlene går videre til neste runde, etter en kjedelig kamp som egentlig burde endt i en uavgjort og omkamp. Er det nok av van Gaal nå? Per-Jarle Heggelund gir sin mening.

De første 45 minuttene av denne kampen må ha vært så kjedelige at hvem som helst kunne ha sovnet. Det var kanskje et par muligheter som kunne blitt noe, men det var ikke et eneste skudd på mål til noen av lagene. De røde fra Manchester trillet ball hele omgangen og det så ikke ut som de var interessert i noe annet enn ballbesittelse.
Shellield United derimot så i hvertfall ut som de ville spille fotball. De prøvde å trykke litt på med kontringsangrep, men det var ikke mye de kunne gjøre mot et kompakt Manchester United forsvar ledet av Chris Smalling.
Første omgang kort oppsummert: Lang og kjedelig!

Andre omgang var en smule kjekkere å se på, men det var heller ikke festfotball i denne omgangen. Det ble et par skudd på mål i denne omgangen, der Manchester United sto for de avslutningene. Dagens første skudd på mål, kom etter snaue 69 minutter uten at det ble noe spesielt farlig. Etter 86 minutter kommer Manchester United til sin andre avslutning på mål, og det er Anthony Martial som fyrer til på halv-volley. Ballen har god retning, men Sheffield forsvaret ofrer seg og får blokkert ballen.
Etter 92 minutter feilberegner Dean Hammond en takling inne i 16-meteren og feller Memphis Depay. Dommeren dømmer straffe, og vi ser på reprisene at avgjørelsen er korrekt. Kaptein Wayne Rooney er sikker fra 11-meteren og sender Manchester United i en 1-0 ledelse.

Wayne Rooney feiret slik også i dag etter sin straffescoring mot Sheffield United i FA Cupens 3. runde.

Bør Louis van Gaal få fortsette?

Nok en gang pep Manchester Uniteds supportere mot Louis van Gaal da kampen var over. Fansen ga også klar beskjed over hvordan de vil at laget skulle spille, når de ble fra seg av glede etter at Depay fyrte av fra ca. 20 meter. Det er slik Uniteds supportere vil ha det.

TV2s kommentator og fotballekspert Per-Jarle Heggelund mener at van Gaal nå bør få sparken.
Det er ikke lenger United og det er rett og slett kjedelig å se dem spille kamper, sier Heggelund i TV2s livesending.
United ansatte van Gaal pga. hans angrepsfilosofi, men nederlenderen har ikke spilt underholdende fotball siden hans tid i Barcelona på 90-tallet. Det virker rett og slett som om United ikke har gjort «researchen» sin før de ansatte ham, legger Heggelund til.
Helt til slutt sier Heggelund: – Min mening er at van Gaal bør få sparken nå, og United bør la Giggs ta over ut sesongen med Butt og Scholes som assistenter. I mellomtiden bør de prøve å komme byrival City i forkjøpet om å hente Pep Guardiola. Eventuelt kan de ansette Ryan Giggs på en permanent basis. Dette er i hvertfall min mening, så kan dem som vil være uenig med meg.

Bør han få sparken nå? Det mener i hvertfall TV2 fotballkommentator og ekspert Per Jarle Heggelund