Haugesund og Rosenborg enige om Horneland

141

Etter tøffe forhandlinger og flere kontroverser kom i natt Rosenborg og Haugesund til enighet om kompensasjonen for Horneland. Partene virket langt unna hverandre men har nå kommet til enighet etter tøffe forhandlinger. Horneland tar derfor over Rosenborg med umiddelbar virkning.

 

Både FKH og RBK bekreftet i natt på sine hjemmesider at forhandlingene var i boks og at begge parter var glad for å ha løst saken. 43- åringen har skrevet en toårskontrakt med trønderne. Horneland får også med seg sin Haugesund assistent Karl Oskar Emberland(50). De to har styrt skuta i Haugesund de to siste sesongene og nå er begge da klare for RBK.

Ingen av klubbene har gått ut med noen av vilkårene for overgangen til de to trenerne. Men ifølge det fotballnerd.no erfarer så betaler Rosenborg omkring 3 millioner kroner for at FKH nå skal slippe trenerduoen til trønderne. Kjernen i diskusjonen mellom trenerne og klubbene er hvor lang oppsigelsestid Horneland hadde og hvilken kontrakt som skulle legges til grunn.

- Annonse -

Rosenborg har lenge vært på trenerjakt etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i juli i fjor. Rini Coolen ble ansatt som midlertidig trener ut sesongen. Sesongen endte med serie- og cupgull men også ett par skuffende resultater ute i Europa. Etter at det var klart at Coolen ikke fikk fortsette har mange navn vært linket til klubben, men nå er jakten over. Ivar Koteng var ekstremt fornøyd med å få ferdigstilt forhandlingene for de to trenerne.

  • Det var ingen bra mandag. Men så kom FK Haugesund tilbake med ett bedre tilbud til oss sent mandag kveld. Og nå er vi veldig fornøyde. Endelig kan vi se fremover. De trenerne som skal lede oss, de er på plass i Rosenborg, sa Ivar Koteng til VG mandag kveld.

Da han fikk spørsmål om summen de betaler for de to trenerne ville ikke Koteng si stort.

  • Det blir feil av meg og kommentere summer, men de modererte seg og vi kom med ett høyere bud, sa han i et annet intervju til VG

På sin egne hjemmeside skriver Haugesund følgende om de to trenernes avgang:

  • FK Haugesund og Rosenborg BK har i kveld inngått avtale om at Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland frigis fra sine kontrakter i FKH med umiddelbar virkning. Partene er glade for at saken er løst, og ønsker Eirik og Karl Oskar lykke til med nye utfordringer i Trondheim.

Så nå gjenstår det og se hvordan Horneland gjør det i Rosenborg samt hvem som blir ny hovedtrener i Haugesund. Det ryktes nemlig at nettopp tidligere RBK trener Kåre Ingebrigtsen kan bli deres nye hovedtrener.

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -