Hegerberg sier fortsatt nei til landslaget

226

Det er to år siden exiten i EM. Da sa verdens beste kvinnelige spiller nei til landslagsspill. Nå to år etter er lysten på ny satsing fremdeles ikke tilstede.

I et intervju med Aftenposten Junior sier hun at hun kom til en punkt der hun følte at hun ikke passet inn hos forbundet. For å bli en bedre spiller måtte hun slutte med landslagsspill.

På spørsmål om hun vill spille for landslaget igjen sier hun at i 2017 var et endelig valg. Det står hun for fremdeles. Hun vill fokusere på fremtiden i Lyon.

Hun utdyper svaret sitt med krass kritikk av manglende satsing på norsk damefotball. Jentene må bli tatt seriøst. Men hun har sett en endring i norsk damefotball de siste to årene. Det er en endring som hun håper fortsetter i årene fremover.

Så er spørsmålet, hva gjør forbundet for å få verdens beste spiller tilbake i troppen?

Forbundet prøver å få et normalisert forhold til Hegerberg, men når mye diskusjonen går gjennom media er det vanskelig. Forbundet med elitedirektør Lise Klaveness i spissen har prøvd å få til et tillitsforhold, men det går sakte og saken har fremdeles en isfront.

Så får vi bare håpe at saken løser seg og at Hegerberg er i troppen til EM om to år.

Kommentarer

kommentarer