Hertha seiret i toppoppgjøret fredag kveld

243

Hertha Berlin lå på tredjeplass med ett poengs forsprang på Schalke 04 før lagene entret Olympiastadion i kveld. Etter kampen er Hertha Berlin i føringen med fire poeng om den viktige 3. plass som gir direkte plass i Champions League.

Etter at Hertha Berlin framsto som et bunnlag i forrige kamp borte mot Hamburger SV (tap 0-2), var det med en helt annen innstilling og kvalitet de viste i fredagskveldens toppoppgjør mot Schalke. De viste at de fortjent ligger på tredjeplass, mot det beste av de mange lagene som utfordrer dem like bak.

Det var en jevnspilt første omgang, der Klaas-Jan Huntelaar var nærmest for Schalke med en heading som Rune Almenning Jarstein reddet med å strekke seg så lang han er.

Rett før pause scoret Vedad Ibisevic for hjemmelaget. Det var ikke ufortjent at Hertha ledet til pause da de spilte bra særlig siste kvarteret. Målet kom etter at Salomon Kalou spilte gjennom til Genki Haraguchi, som med et par touch satte opp Ibisevic som kaldt og rolig avsluttet utagbart for keeper Ralf Fährmann. Det var Ibisevic’ åttende scoring mot Schalke – hans favorittmotstander i Bundesliga.

Schalke kom best ut i andre omgang, men litt mot spillets gang gikk Hertha opp til 2-0 etter 64 minutter da 20-åringen Niklas Stark (bildet) headet en corner i mål – hans første scoring i Bundesliga.

Etter 2-0-målet var Schalke nesten i oppløsning og Hertha kom til flere store sjanser. Spesielt må nevnes Tolga Cigercis langskudd som gikk i tverrligger og ned på streken. Vladimir Darida var først på returen og headet den i mål, men han var i hårfin offside.

Innbytter Sidney Sam fikk en kjempesjanse for gjestene til å skape ny spenning i det siste spilleminuttet, men han brente skuddet over fra god posisjon. Dermed kunne Hertha spille ut de to tillagte minuttene uten «hjertet i halsen».

Hertha Berlin – Schalke 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Vedad Ibisevic (43), 2-0 Niklas Stark (65)
Gult kort: Per Ciljan Skjelbred, Tolga Cigerci, Hertha, Junior Caicara, Schalke
Tilskuere: 51.424