Aalesund klart best i seriepremieren

287

(Aalesund 1-0 Stabæk) Aalesund åpnet 2016-sesongen med tre poeng på eget gress.

Aalesund tok i mot Stabæk til årets første Tippeliga-kamp. Begge lag er tippet på nedre halvdel av de aller fleste medier foran årets sesong og den første omgangen bar preg av lite fint spill, mye lange baller og få målsjanser.

Aalesund viste imidlertid noen glimt av kvalitet og hadde omgangens to eneste sjanser.

Det sto likevel 0-0 til pause etter en sjansefattig førsteomgang på Color Line Stadion.

– Vi har ok kontroll defensivt og jeg synes vi skaper noe også, sa AAFK´s Edvard Skagestad på indre bane før lagene gikk inn til pause.

Pangstart

Den andre omgangen var bare to minutter gammel da vi skulle få årets første scoring i Tippeligaen.

En lur chip på dødball fra Bjørn-Helge Riise satte Stabæks linje ut av spill og inn bak dem snek Petter Orry Larsen seg og headet Aalesund opp i ledelsen 1-0.

Selv om Stabæk hevet seg i perioder etter hvilen, var det ingen tvil om at hjemmelaget var best denne fredagskvelden.

Halet seieren i land

Selv om det kampen var litt morsommere etter pause, så haglet det ikke med sjanser.

Aalesund var og Franck Boli var svært nære 2-0 etter 81 minutter, men Stabæk-keeper Sayuba sto i veien.

Bortelaget var svært lite oppfinnsomme og slet med å bryte ned et meget godt organisert AAFK-lag. De fikk en god mulighet ved innbytter Nije på overtid, men seieren var egentlig aldri veldig truet for Aalesund og de kontrollerte fint inn 1-0 seieren.

En god start for sunnmøringene som også presenterte en ikke helt ukjent John Arne Riise like før avspark. Alt i alt en fin kveld for alle med hjertet i AAFK.

Ballbesittelse: 48% – 52%
Avslutninger: 12 – 10
Avslutninger på mål: 3 – 1

Målsjanser: 4 – 2