Huddersfield beseirer svakt Manchester United

303
Mourinho Bilde: Aleksandr Osipov from Ukraine, Wikimedia.

Et offensivt og defensivt svakt Manchester United gikk på et sjokktap mot nyopprykkede Huddersfield Town. Manchester City leder nå serien med fem poeng foran byrivalen.

Etter en defensiv og svak bortekamp mot Liverpool forrige lørdag (0:0), trengte Manchester United en borteseier mot Huddersfield for at ikke serieleder Manchester City skulle få en større luke. Huddersfield på sin side hadde kun scoret ett mål i de siste seks kampene, og ikke vunnet siden andre runde, og trengte poeng for å unngå å havne enda lengre nede på tabellen.

Kampen begynte aggressiv, men uten store målsjanser. Etter ti minutter hadde allerede tre spillere fått et gult kort, Tom Smith og Christopher Schindler for Huddersfield, og Anthony Martial for Manchester United. Etter halvparten av første omgangen var José Mourinho tvunget til et bytte. Phil Jones måtte ut etter en skade, og ble erstattet med Victor Lindelöf. Dette byttet skulle vise seg til å få betydning for kampen.

I løpet av fem minutter ble vondt verre for bortelaget. Huddersfield tok ledelsen i det 28. minuttet. Etter Juan Matas feilpasning i midtbanen hadde Huddersfield et 3 mot 2 overtall. Kachungas forsøk ble reddet av David De Gea, men Aaron Mooy satte returen i målet. Fem minutter senere slo Huddersfield-keeperen Jonas Lössl en lang ball fra egen femmeter. Ballen måtte heades bort av innbytteren Lindelöf, men han bommet på ballen. Dermed kunne Laurent Depoitre gå alene mot De Gea, og gjorde ingen feil.

Huddersfields trakk seg deretter tilbake, og overlot United store deler av banen. Gjestene klarte ikke å utnytte det, og var ukreative i offensivspillet. Kantene Martial og Mata spilte en ekstremt svak omgang, og United-spillerne klarte ikke å vise at de hadde en offensiv plan.

I pausen reagerte Mourinho, og brukte sine to resterende bytter: Henrik Mikhtaryan og Marcus Rashford erstattet Mata og Martial. Likevel skapte Manchester United like lite som i første omgang, og virket tamme og uninspirerte. Huddersfield, derimot, la seg bak og var stabile defensivt, men skapte ikke noe nevneverdig offensivt, de heller.

Først etter 75 minutter kom bortelaget til en stor sjanse, men Lössl reddet Herreras forsøk bra. To minutter senere reduserte Rashford for United, etter et innlegg fra Romelu Lukaku. Dermed var det dyrket til en spennende sluttperiode, men til tross for at United satset på fullt angrep, tok det fram til tilleggstida at de fikk en siste stor målsjanse: Smalling sto umarkert på bakerste stolpe, men skuddet ble blokkert i siste øyeblikk.

Kampen endte med et fortjent tap for et katastrofalt United-lag. Enda verre for United var Manchester Citys 3:0-seier over Burnley. United ligger nå fem poeng bak serielederen, mens avstanden til lagene bak topduen minsker. I denne forfatningen er Manchester United ingen seriøs utfordrer til å vinne Premier League. Huddersfield på sin side fortjente seieren gjennom stor innsats og sterkt forsvarsspill. Hjemmelaget kan juble for tre uventede poeng, og ligger med tolv poeng etter ni kamper på midten av tabellen.