Hva kan skje på siste dag i Bundesliga? Ganske mye!

308

Bayern München har sikret ligagullet og Schalke 04 blir nummer to. 1. FC Köln rykker ned. Men det er fortsatt mye å spille for i Bundesliga når siste kampdag går av stabelen lørdag. Det skal kjempes om spill i Europa og for å berge plassen.

Dette står på spill i kampen om Europa:

3. Borussia Dortmund 55 poeng
4. Hoffenheim 52 poeng
5. Bayer Leverkusen 52 poeng
6. RB Leipzig 50 poeng
7. Eintracht Frankfurt 49 poeng
8. Stuttgart 48 poeng
9. Borussia Mönchengladbach 47 poeng

De fire beste går til Champions League og femte- og sjetteplass (kvalifisering) gir Europa League. Eintracht Frankfurt skal også til Europa League om de vinner cupfinalen neste lørdag mot Bayern München. Om Bayern vinner den, blir det Europa League-kvalifisering for laget som ender på sjuendeplass og sjetteplassen går direkte til gruppespillet.

- Annonse -

Borussia Dortmund:
Møter Hoffenheim borte i siste kamp. Med uavgjort eller tap med maks ett mål, blir de nummer tre. Om de taper med to mål eller mer går Hoffenheim forbi, mens Bayer Leverkusen også kan snyte dem for en plass i Champions League (blant de fire beste) om tar igjen seks mål på målforskjellen. Kan i verste fall bli nummer fem og går da inn i Europa League.

Hoffenheim:
Hvis de slår Dortmund med to mål eller mer, tar de mest sannsynlig tredjeplassen. Vinner de med ett mål, kan Leverkusen gå forbi om de vinner med minst fire mål. Ellers må Leverkusen vinne med enda flere mål om Hoffenheim vinner med to mål eller enda mer. Blir det uavgjort mot Dortmund, er de avhengig av at Leverkusen ikke vinner sin kamp for å klare topp fire. Leipzig kan i teorien da gå forbi med seier, men den må bli på minst 16 mål. De kan fortsatt klare topp fire med tap, om Leverkusen også taper, og RB Leipzig ikke vinner. Kan i verste fall havne 7. plass, men da må Eintracht Frankfurt vinne med 15 mål i tillegg til at både Leverkusen og RB Lepizig går forbi.

Bayer Leverkusen:
De må ha et bedre resultat enn Hoffenheim for å gå forbi dem. Kan også ta bronse om Hoffenheim slår Dortmund, og de samtidig vinner med fire mål mer enn Hoffenheim. Om de taper sin kamp er de avhengig av at Dortmund vinner med fem mål, for å gå forbi Hoffenheim. Må også se opp for RB Leipzig, og kan i verste fall havne på 7. plass om de taper, RB Leipzig vinner og Eintracht Frankfurt tar igjen 12 mål i tillegg til tre poeng.

RB Leipzig:
Hvis de vinner sin kamp mot Hertha Berlin og både Hoffenheim og Bayer Leverkusen taper, blir det fjerdeplass og Champions League-spill. De kan fortsatt ta igjen Hoffenheim og Leverkusen om begge eller et av dem spiller uavgjort, men da må seiersmarginen i Berlin bli på 13 eller 16 mål – litt for urealistisk. Seier vil uansett sikre Europa League, men de kan også klare seg med tap om Frankfurt, Gladbach og Stuttgart ikke vinner sine kamper.

Eintracht Frankfurt:
Har faktisk en teoretisk mulighet til Champions League, men her snakker vi teori. Hoffenheim og Leverkusen må tape, RB Leipzig må ikke vinne, og Frankfurt må ta igjen 15 mål for å gå forbi Hoffenheim. Om de klarer et bedre resultat enn RB Leipzig, vil de være topp seks. Har også en sjanse til å kvalifisere seg direkte til gruppespillet i Europa League med å vinne cupfinalen mot Bayern neste lørdag. Både Stuttgart og Gladbach kan gå forbi og de kan havne på 8. eller 9. plass, og da er de avhengig av å vinne cupfinalen for å få Europa-cup neste sesong. 7. plass vil holde til Europa uansett, da 7. plassen får Europa League-kvalifiseringen om Bayern blir cupmester.

Stuttgart:
Kan nå Europa League, men da må de vinne borte mot Bayern, eventuelt med uavgjort ta igjen Frankfurt (som da må tape med tre mål) og håpe at Bayern blir cupmester.

Borussia Mönchengladbach:
Gladbach kan fortsatt ta sjetteplass, men har fire mål å ta igjen på RB Leipzig om de vinner og Leipzig taper. I tillegg må både Frankfurt og Stuttgart passeres, som betyr at de to nevnte ikke kan vinne.

I nedrykksstriden er tabellen slik:

15. Freiburg 33 poeng
16. Wolfsburg 30 poeng
17. Hamburg 28 poeng
18. Köln 22 poeng

Lag nummer 15 berger plassen, lag 16 spiller kvalifisering og de to dårligste rykker ned.

Freiburg vil berge plassen om de tar poeng i sin siste kamp hjemme mot Augsburg. Skulle de tape, må Wolfsburg gå forbi dem for at de skal havne på play-off. Freiburg kan ikke rykke direkte ned, men de kan havne på play-off om Wolfsburg vinner. Wolfsburg har adskillig bedre målforskjell.

Wolfsburg er avhengig av å vinne sin kamp mot allerede nedrykksklare Köln, samtidig som Freiburg taper, for å berge plassen lørdag. Mest sannsynlig blir det play-off. Uavgjort vil holde til det, om ikke Hamburg vinner med ti mål i sin kamp.

Hamburg har kommet sterkt mot slutten og lever ennå i håpet. Men da er de avhengig av hjelp fra Köln som må vinne i Wolfsburg, samtidig som HSV selv slår Borussia Mönchengladbach. Tar Wolfsburg et poeng, må HSV vinne med ti mål.

Dette er kampene i siste serierunde (alle går samtidig 15.30 lørdag):

Bayer Leverkusen – Hannover
Bayern München – Stuttgart
Freiburg – Augsburg
Hamburg – Borussia Mönchengladbach
Hertha Berlin – RB Leipzig
Hoffenheim – Borussia Dortmund
Mainz – Werder Bremen
Schalke – Eintracht Frankfurt
Wolfsburg – Köln

Blir det noe dramatikk? Vi tipper at det ikke blir noen dramatikk i nedrykksstriden ettersom både Freiburg og Wolfsburg bør ha alle muligheter til å avgjøre sin skjebne selv, men at det blir det i kampen om Champions League-billettene. Ettersom Dortmund og Hoffenheim møtes, og begge ikke kan bli tjent med uavgjort, har Leverkusen en god mulighet til å klatre opp i topp fire med hjemmekamp mot Hannover som ikke har noe å spille for – da særlig om de får hjelpen de trenger fra Dortmund.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -