Innbytter avgjorde toppkampen, nå er Juventus i front

149

Storkampen mellom Juventus og Napoli endte med 1-0-seier for Juventus. Seiersmålet kom i det 88. spilleminutt ved innbytter Simone Zaza. Kampen ble gjennomført i samtlige 90 minutter i høyt tempo og intensitet, men var litt rotete. Begge lag var angrepsvillige hele tiden, men samtidig svært gode defensivt. Det var mange dueller der de defensive spillerne kom best ut av dem, og det var sjelden vi fikk se de gode kombinasjonene og fine angrepene.

Napoli startet helt uten respekt for Juventus som gikk til kampen med 14 strake seire på rad. Napoli på sin side var ikke mye dårligere med åtte strake seire på rad, og ledet serien to poeng foran Den gamle dame.

Til tross for en frisk førsteomgang, var det langt mellom sjansene. Hjemmelaget skjøt mye fra langt hold, men uten å sette Napoli-keeper Pepe Reina i fare. Gjestene på sin side var farligst med innlegg fra kantene mot Gonzalo Higuain. Særlig i en situasjon var de uhyre nær å gå opp til 1-0, men da Higuain bare ventet på at ballen skulle lande på hodet hans, klarte Leonardo Bonucci å nå ballen såvidt og fikk styrt den forbi argentinerens hode og ut til corner.

Andre omgang var mye likt den første, i perioder trykket Juventus, men de klarte ikke å få et vedvarende trykk. De var tålmodige og ventet på sjansen, og den kom etter 62 minutter. Pogba driblet seg fri på kanten og la inn til Dybala, som fra god posisjon skjøt like over. Til da kampens klart størst sjanse.

- Annonse -

Mot slutten så det ut som om gjestene skulle etablere seg lengre opp på banen og Marek Hamsik sendte avgårde et meget godt skudd etter 80 minutter. Da det gikk over, så det ut til at kampen gikk inn i en fase der redselen for å tape var større enn evnen og viljen til å vinne.

Men så kom det 88. spilleminutt og Simone Zaza dro seg inn mot mål og fyrte av med all kraft. Ballen stusset via en Napoli-forsvarer og satte Reina ut av spill. Dermed steg stemningen på Juventus stadion til nye høyder, den var høy gjennom hele kampen.

Selv om det ble en litt typisk italiensk toppkamp, for mange et antiklimaks der særlig spillere som Raulo Dybala og Lorenzo Insigne som man hadde store forventninger til ikke presterte noe særlig å skrive hjem om, var det intenst og spennende til siste slutt.

Juventus overtar tabelledelsen etter sin 15. strake seier. Så spørs det om Napoli klarer å henge med og innspurten blir så jevn og spennende som man kan ønske…

 

Kampfakta:
Juventus – Napoli 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Simone Zaza (88)
Gult kort: Pogba, Marchisio, Juventus, Callejon, Koulibaly, Napoli
Tilskuere: 41.305
Dommer: Daniele Orsato
Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci (52. Rugani), Lichtsteiner, Evra, Khadira, Marchisio, Pogba, Cuadrado, Morata (58. Zaza), Dybala (86. Sandro)
Napoli: Reina, Hysaj, Koulibaly, Ghoulam, Albiol, Allan (89. Gabbiadini), Jorginho, Hamsik, Callejon, Higuain, Insigne (77. Mertens)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -