Southampton vinner på Liberty

122
Ronald Koeman
Ronald Koeman. Foto: Wikimedia

Lørdag klokken 16.00 var det dags for kamp på Liberty Stadium da Swansea tok imot Southampton. Swansea har hatt en tøff sesong så langt, men under sin nye manager Francisco Guidolin har ting sett lysere ut. The Swans har ikke tapt på de siste 4 kampene.
Southampton på sin side har hatt det man kaller en jojo-sesong. De startet bra, så kom det en brutal formdupp før jul – men nå er de tilbake i vinnersporet igjen etter 5 kamper uten baklengsmål. Ronald Koemans menn kommer struttende av selvtillit etter to seiere mot Manchester United og West Ham samt en uavgjort mot Arsenal på Emirates.

Kampen startet i høyt tempo og den første store sjansen falt til Saints i det 7.minutt. Graziano Pellè dunket til på volley fra 16 meter og Fabianski måtte varte opp med en god redning for å holde buret rent.
Kampen var preget av et høyt tempo og mange dueller på midtbanen. Ikke før i det 44. minutt fikk vi neste sjanse. Ward Prowse slo et nydelig innlegg bak forsvaret til Swans, der sto Long alene men headet rett i klypene Fabianski. Der burde det stått 0-1, men lagene tuslet inn i garderoben med samme stilling som da de kom ut. 0-0 til pause.
Andre omgang startet som den første avsluttet; mye dueller og lite pent spill. Både Sigurdsson og Romelu hadde en halvsjanse hver men vi må måtte vente til det 70. minutt før skoringen satt. Ward Prowse slo nok et godt innlegg i retning Long. Denne gangen var spissen bedre forberedt og headet ballen tilbake i det lengste hjørnet. 0-1 på Liberty Stadium! Derfra og ut var Saints mest opptatt av å holde nullen og hjemmelaget klarte ikke finne åpningene i det rødstripete forsvaret.
Men i det 90. minutt sto hele stadion på bena i det Paloschi trolig ble snytt for straffespark. Maya Yoshida, som nettopp hadde entret banen, klumser det til og ender opp med å felle spissen. Dommeren er uenig med alt og alle og Saints utnytter det til sin fordel i det de kontrer via Austin. Den nyinnkjøpte spissen kom seg til hjørnet av Swanseas 16 meter og dunket til. Bare en god redning fra Fabianski forhindrer 0-2.

Men det skulle ende 0-1, og Southampton tar med seg nok en trepoenger og nok en clean sheet. Laget fra sør i England ser sterke ut om dagen.