Sunderland med viktig seier!

160

Sunderland tok i mot Manchester United på Stadium of Light lørdag, en viktig kamp for begge lag. Sunderland kjemper fremdeles mot nedrykk fra Premier League,mens Manchester United kjemper om å klare en plassering blant topp 4. Før dagens oppgjør, hadde ikke Sunderland vunnet mot United på Stadium of Light på 19 år. Det skulle endres i dag.

Det går snaue 3 minutter før kampens første mål kommer. Sunderland får et frispark fra en flott innleggsposisjon, der dødballsspesialisten Wahbi Khazri vipper ballen inn i feltet. Det smart slåtte frisparket sniker seg i mål på lengste stolpe bak sisteskansen til De Røde Djevlene og til 1-0 til hjemmelaget. Marerittstart for Manchester United, men en drømmeåpning for «The Black Cats».

Sunderland styrer hele kampen, og presser United til å ligge med 11 mann bak ball. Etter 11 minutter får Sunderland en ny stor sjanse. Jermain Defoe får to muligheter etter at Daley Blind kløner til en klarering, men den engelske spissen treffer ikke ballen ordentlig på noen av mulighetene, og det forblir 1-0 til hjemmelaget.

Etter 28 minutter er Sunderland nok en gang farlig frempå. Smalling kløner det voldsomt til for United og Defoe vinner ballen før han sender Khazri i bakrom. Tuniseren klarer imidlertid ikke å presse avslutningen på mål, og ballen går både over og utenfor.
United får sin skikkelig store mulighet etter 39 minutter, når Juan Mata får ballen på ca. 16 meter. Spanjolen fyrer av et skudd som Vito Mannone strekker seg etter og redder. Ballen havner rett ut til en ledig Anthony Martial som chipper ballen iskaldt og elegant over Italieneren til 1-1. Franskmannens 10-mål for sesongen er en lekkerbisken.

Martial feirer etter 1-1 scoringen, men han klarte ikke å redde poeng for United.

50 minutter og ny sjanse for Sunderland. Khazri legger pent inn til O’Shea som header ballen via Rooney til et hjørnespark. Sunderland spillerne roper på hands, men dommer André Marriner er ikke enig. På reprisene ser vi at Marriner etter alt å dømme har tatt en korrekt avgjørelse.
4 minutter senere kommer Sunderland igjen. Denne gangen er det marginer om å gjøre for at Sunderland ikke leder 2-1. Defoe får nok en gang ballen inne i feltet. Han avslutter godt, men Daley Blind takler i grevens øyeblikk å får sklidd ballen ut til et hjørnespark. Bortlaget er veldig heldige der.

Sunderland kjører over motstanderen og etter 61 minutter fosser N’Doye i angrep og kommer alene med David De Gea. N’Doye skyter, men spanjolen varter opp med en flott benparade og viser sine kvaliteter som keeper. United har nok en gang hindret Sunderland fra en ny ledelse.
Manchester United får sin første skikkelige mulighet siden scoringen etter 81 minutter når unggutten Cameron Borthwick-Jackson legger ballen inni feltet til innbytter Memphis Depay. Avslutningen er langt under parti, og Mannone plukkert den ballen veldig enkelt.

Etter 82 minutter får Sunderland endelig uttelling. Khazri slår et meget pent hjørspark som ender på hodet til Lamine Kone. Ivorianeren header ballen i mål til 2-1. De Gea stopper ballen fra å gå direkte i mål, men er uheldig da han lander på ballen og slår den inn selv. Uheldig keeper, men fullstendig fortjent ledelse til hjemmelaget.

Lamine Kone får gå helt alene opp i feltet, og header inn seiersmålet til Sunderland.

Manchester United får sin siste store mulighet til utligning etter 89 minutter nå ballen vippes inn på bakre stolpe. Martial legger ballen videre til Memphis som fyrer av et skudd. Ballen går via den tidligere United-helten John O’Shea til et hjørnespark. Bortelagets spillere protesterer høyt mot Marriner, og roper etter hands og straffespark. Marriner er nok en gang uenig i slike protester. På reprisene ser vi at ballen treffer iren i magen, og at avgjørelsen til Marriner er helt korrekt.

Dommeren blåser av kampen etter 94 minutt til en 2-1 seier til Sunderland. De har slått Manchester United for første gang på 19 år på Stadium of Light. En helt fortjent seier til hjemmelaget som skapte hele 21 avslutninger mot Uniteds 12. Det eneste positive vi så fra van Gaals menn idag var antall vellykkede pasninger og ballbesittelsen. Denne seieren til Sunderland kommer til å hjelpe dem godt i kampen mot nedrykk, når de nå er oppe på 23 poeng.