Disse lagene skal kjempe om opprykk til Premier League

271

Det ble en ekstremt spennende siste runde i Championship. Brentford klarte nesten å ta den direkte opprykksplassen men måtte nøye seg med playoff. Mens Nottingham Forest rotet bort sin playoff plass.

Brentford så ikke ut til å skulle være med i kampen om direkte opprykk bare 9 runder før slutt. Men med 8 seiere på 8 kamper så fikk de virkelig muligheten i den siste runden. Men der var de avhengige av hjelp fra QPR noe de også fikk. Og med reduseringen til Joshua Da Silva hadde de virkelig muligheten til å klare den direkte opprykksplassen. Men når Clark Oduor satte inn 2-1 til Barnsley mot slutten var håpet ute.

Fulham hadde allerede sikret playoff før kvelden og skulle møte Wigan som etter økonomisk trøbbel kjempet om å unngå nedrykk. Wigan tok også ledelsen midtveis i første omgang med Kieffer Moore men det holdt ikke. Siden rett etter pausen slo Fulham tilbake og Neeskens Kebano satte inn 1-1 som også ble sluttresultatet.

Cardiff viste at 1 poeng hjemme mot fortapte Hull var nok til å sikre seg playoff men nøyde seg ikke bare med det. Junior Hoilet og Sean Morrison scoret begge i den første omgangen og Danny Ward sin scoring sent i andre omgang ble også kampens siste.

Nottingham forest var i samme posisjon som Cardiff, 1 poeng var godt nok til å sikre playoff men slik gikk det ikke. De fikk nemlig rimelig juling på hjemmebane mot Stoke. Danny Batth satte inn 1-0 for Stoke midtveis i første omgang noe som også var pauseresultatet. Og Forest fikk også den scoringen de trengte etter 61 minutter da Tobias Figueirede satte inn utligningen, men så raknet det fullstendig. Først satte James McClean inn 1-2 etter 73 minutter før Lee Gregory 5 minutter senere økte ledelsen. På overtid gikk vondt til verre når Nuno Da Costa satte ballen i eget mål.

Swansea lå 3 poeng bak playoff før kvelden og var avhengige av hjelp for å komme seg på kvalik plass og med Stoke sin knusende 4-1 seier så var det plutselig muligheter for Swansea. Etter 17 minutter sendte Rhian Brewster Swansea i ledelsen borte mot Reading. og ting så enda lysere ut når Yaoku Meite fikk rødt kort for Reading mot slutten av første omgang. Men Reading fikk også en straffe på slutten av den første omgangen som George Puscas satte inn og dermed sto det 1-1 til pause. Men i andre omgang var det ingen tvil, Wayne Routledge sine to scoringer og Liam Cullen sin ene sikret en 4-1 seier for Swansea.

Nottingham Forest og Swansea sto da på like mange poeng men Swansea klarte å ta plassen på 1 bedre målforskjell! Swansea hadde nemlig 9+ og Forest hadde bare 8+ dermed klarte Swansea akkurat å sikre den siste playoffplassen og har en sjanse å rykke opp til Premier League