Inspirerte Leicester til ligagull – nå er han den beste fra sitt kontinent

146
Riyad Mahrez, som her slår et frispark i en kamp mot Arsenal, er kåret til Afrikas beste spiller i 2016. (Foto: Wikimedia Commons)

Riyad Mahrez, som inspirerte Leicester City til et ekstraordinært ligagull i England sist sesong, er blitt utnevnt til årets spiller i Afrika.

Mahrez, som er fra Algerie, vant foran Pierre-Emerick Aubameyang fra Borussia Dortmund, som vant prisen i 2015, og Sadio Mane fra Liverpool.

Det er de afrikanske landslagstrenerne sammen med tekniske direktører og eksperter i media som avgjør hvem som vinner prisen. Mahrez fikk 361 stemmer, Aubameyang 313 og Mane 186.

Prisen ble delt ut under den årlige konferansen til CAF (Confederation of African Football) i Nigeria torsdag.

- Annonse -

25 år gamle Mahrez er født i Frankrike, og er den tredje franskfødte som vinner dette trofeet etter Frederic Kanoute og Aubameyang. Han er den tredje fra Algerie som vinner etter Lakhdar Belloumi i 1981 og Rabah Madjer i 1987.

Det er sjuende gang på ni år at vinneren spiller i Premier League.

“Jeg ønsker å takke mine lagkamerater i Leicester og Algerie, og mine trenere. Dette er en stor ære for meg,” sier Mahrez.

Mancester Citys Kelechi Iheanacho ble utnevnt som Afrikas største talent og Arsenals Alex Iwobi ble kåret til årets unge spiller fra Afrika.

Pierre-Emerick Aubameyang har gratulert vinneren gjennom Twitter.

 

Disse er nominert som årets spiller i Afrika – og disse har vunnet tidligere

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -